2010.12.17.@ 14.12

A legjobb regények karácsonyra

Az utolsó előtti körökben még be szeretnél szerezni pár érdekes regényt szeretteidnek? A Cosmo.hu összeállítása most bemutatja a legfrissebb decemberi köteteket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A címekre kattintva megrendelheted a könyveket a polc.hu weboldalról 20 % kedvezménnyel!

John Connolly: Nyugtalanság

KÖZELEDIK A BOSSZÚÁLLÓ
Daniel Clay pszichiáter erőszak áldozataivá vált gyermekekkel foglalkozott, de nyoma veszett.

VALAKI VESZÉLYBEN VAN
Lányát, Rebeccát árnyként követi egy volt fegyenc, akinek gyermeke szintén nyomtalanul tűnt el.

VALAKI BOSSZÚRA SZOMJAZIK
A gyilkosságért elítélt Frank Merrick már szabad, és most igazságot akar szolgáltatni.

EGY EMBER SEGÍTHET CSAK
Rebecca felfogadja Charlie Parker magánnyomozót, hogy védje meg.

Connolly mesterien szövi a természetfeletti elemeket nyugtalanító, sötét mesévé. Parkert magát is kísérti rejtélyes körülmények között meggyilkolt felesége és lánya szelleme, akik tanáccsal látják el, figyelmeztetik a veszélyekre, miközben a nyomozó egyre mélyebbre merészkedik a való világ és a saját lelke sötét bugyraiba. Connolly sötét, lírai és félelmetesen izgalmas regénye maradandó képeket éget a tudatunkba.

 
 
Chicagóban, egy fagyos márciusi éjjelen egy fiatal nő leveti magát huszonkét emelet magasból. Aidan Reagan nyomozó a tragédia helyszínén találkozik először Tess Ciccotellivel, az áldozat pszichiáterével, aki egy rejtélyes hívásra sietett a betegéhez. Aidan keserű előítéletektől hajtva azt igyekszik bebizonyítani, hogy Tess üldözte halálba a nőt. Eközben újabb furcsa öngyilkosságok történnek, és a nyomok mind Tesshez vezetnek. Levelek. Ujjlenyomatok. Telefonüzenetek. Morbid fényképek. Ám különös módon ahogy gyűlnek a bizonyítékok, Aidan lassan arra a meggyőződésre jut, hogy Tess mégis ártatlan. A pszichiáter pedig egyre jobban retteg arctalan, névtelen -és halálos- ellenségétől. És ahogy szorul a hurok Tess nyaka körül, úgy válik egyre világosabbá, hogy a megoldást a múltban kell keresniük, és sokkal több minden köti őket össze mint gondolták volna.
 
 
Kedves Tanulók! Korábban bebocsátást nyertetek már a betűk országába és a számok birodalmába, most remek lehetőség nyílik arra, hogy a viccek világába is kirándulást tegyetek.
A kiadványban sok-sok érdekes feladat segít majd nektek abban, hogy elmélyült tudás birtokosai legyetek, mire a tananyag végére értek. Megismerhettek számos előadót, születésüktől egészen napjainkig, érdekes és hasznos adatokat, sőt, ami egy tankönyvben ritkaság, még titkokat is. Ebben Kormos Anett segít majd nektek.
A kiadványban sok-sok érdekes feladat segít majd nektek abban, hogy elmélyült tudás birtokosai legyetek, mire a tananyag végére értek. Megismerhettek számos előadót, születésüktől egészen napjainkig, érdekes és hasznos adatokat, sőt, ami egy tankönyvben ritkaság, még titkokat is. Ebben Kormos Anett segít majd nektek, aki a tankönyv szerzőjeként szinte bennfentesként vezet majd titeket komédiástól komédiásig.
 
Vass Virág: Sokszor csókol, India!

Török Szonja, a kedves, bár néha kicsit elveszett tévés újságírónő négy kudarcba fulladt szerelem és majdnem-esküvő után a klímakutató Hargitai Zoltán oldalán – úgy tűnik – megtalálja végre a boldogságot. Vagy mégsem? Egy hihetetlen kaland várja: egy dokumentumfilm forgatására Indiába utazik és meglátogatja Bombay-ben Nonitát, az ottani tévé "arcát". India, a titokzatos azonban nem adja magát könnyen: a mérhetetlen szegénység és az európai szemmel felfoghatatlan luxus, a nagycsalád, a női alárendeltség és kiszolgáltatottság témáit feltáró Szonja életét is fenekestül felforgatja. Veszélybe sodorja a kapcsolatát Hargitaival, egy új szerelmet ígérve, és kikezdi Nonitával való barátságát is. Az elkészült dokumentumfilm pedig fordulópontot jelent a tévés karrierjében. Szonján múlik, hogy mennyit hajlandó kockáztatni azokért, akiket szeret, és mennyit a szakmai elvekért, amikben hisz.

Vass Virág első két regénye, a Vulévu és a Franciadrazsé egy hét alatt került a sikerlistákra. A Nők Lapja, az Elle, a Metropol és más lapok népszerű szerzője lebilincselő új regényében indiai tényfeltáró élményeit dolgozta fel, hogy a változó keleti férfi-nő kapcsolatok tükrében saját párkapcsolati dilemmáinkról is hitelesebb képet alkothassunk.

Volt egyszer egy özvegy, akinek három fia volt – Fekete, Barna és Kék. Fekete volt a legidősebb – mogorva és agresszív. Barna volt a középső gyerek – félénk és lassú felfogású. De az anya kedvence Kék volt – a gyilkos.
 
 
Ők négyen – az okos Grace, a költői lelkületű Alex, a kíméletlen Miles, a szép és becsvágyó Sasha – örök barátságot fogadtak egymásnak. Ám azon az éjszakán, amikor az a rettenetes dolog történt az előkelő magánszigeten, útjaik elváltak. Tíz év múlva, amikor Sasha már ismert divatdiktátor, Alex Grammy-díjas megasztár, Grace elvált politikusfeleség, Miles pedig mindenható üzletember, a sors ismét összehozza őket. És feltámad a mélyen eltemetett, de soha el nem feledett múlt, amelyre egy váratlan fordulat új fényt vet.

Az Örökösnők, az Apuci lányai, az Eredendő bűn és a Divatdiktátorok írónője legújabb sistergően izgalmas regényében a világ legszebb helyeire, az igazán gazdagok, a nagymenők és hatalmasok világába, elegáns partikra, méregdrága szállodákba, mesés kastélyokba, luxusjachtok fedélzetére vezeti el az olvasót. A csillogó felszín azonban hatalom- és kéjvágyat, sznobizmust, aljasságot, árulást, kiszolgáltatottságot rejt. Vajon ebben a világban van-e helyük az igazi emberi értékeknek, a tisztességnek, a szolidaritásnak, szerelemnek, vajon újra lehet-e írni a múltat?

Fotó: NorthFoto

Címkék: karácsonyra legjobb regények

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend