2010.12.17.@ 09.12

Különleges karácsonyi kávéreceptek

Kényeztesd szeretteidet almás-gyömbéres, gesztenyés, mandulás vagy éppen pezsgős kávé különlegességekkel karácsonykor, és válogass a Cosmo.hu legizgalmasabb ünnepi receptjei közül!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mandulás karácsonyi álom

Hozzávalók:
• 1 db mandulás kávékapszula
• 1 teáskanál gesztenyepüré
• 1 teáskanál mandulaszirup
• néhány szem mandula, dió
• csipetnyi őrölt fahéj
• igény szerint habtejszín a díszítéshez
 
Elkészítés:
Egy nagyobb üvegpohárba készítsd el hosszú kávéként a mandulás kávékapszulát, és add hozzá a gesztenyepürét. Keverd a habtejszínbe a mandulaszirupot és verd fel, hogy mandulás tejszínhabot kapj, amit kanalazz a kávéra. Díszítsd a mandulás karácsonyi álom tetejét mandula és dió darabkákkal, vagy akár fahéj rúddal és szórd meg őrölt fahéjjal.
 
Almás-gyömbéres kényeztetés
 
Hozzávalók:
• 1 db hosszú kávé kapszula, például Finezzo Lungo
• 1 filter alma és gyömbér gyógytea
• 2 teáskanál juharszirup
• 3 evőkanál tejhab
• egy csipetnyi őrölt fahéj
 
Elkészítés:
Helyezd a gyógyteát egy capuccino-s csészébe, és készítsd el a kávét. Hagyd ázni az alma-gyömbér teát 4 percig, majd távolítsd el a filtert. Add hozzá a juharszirupot, és tedd félre. Készítsd el a tejhabot, és add hozzá az őrölt fahéjat. A kávét fahéj ízesítésű tejhabbal borítsd be.
 
Gesztenyés csábítás
 
Hozzávalók:
• 1 db Volluto kapszula
• 1 teáskanál forró tej
• 2 evőkanál tejhab
• 3 teáskanál gesztenyepüré
• 1 teáskanál apró gesztenye darabka
 
Elkészítés:
Készítsd el a tejhabot és tedd félre. Keverd össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntsd egy eszpresszó csészébe és engedd a kávét a keverékbe. Keverd meg, majd fedd le a kávét tejhabbal és szórd meg gesztenyével.
 
Pezsgős-karamellás kreáció
 
Hozzávalók: (10 főre)
• 1 üveg (7,5 dl) pezsgő
• 10 db karamellás kávékapszula
• 3 db zselatin lap
• 80 ml cukorszirup
• 10 gr cukor
 
Elkészítés:
Készítsd el a 10 db karamellás kávékapszulát, öntsd egy tálba, majd add hozzá a zselatin lapokat. Addig kevergesd, amíg a zselatin lapok teljesen felolvadnak, majd keverd hozzá a cukorszirupot és a cukrot. Az egészet öntsd bele egy 0,5 liter űrtartalmú habszifonba és tedd a hűtőbe 4 órára. Végül tölts pezsgőt a poharakba, koronázd meg a kávéhabbal, és mihamarabb kínáld.
 
Ha a különleges kávék mellé olyan desszertet kínálsz, mely illeszkedik ízvilágukhoz, kellemes harmóniákkal teheted még tökéletesebbé a kávézás élményét. A vaníliás kávét kínálhatod például karamellizált almával, de alkothatsz saját kávé harmóniákat is. A variációs lehetőségeknek csak a képzelet szab határt! 
 
Vaníliás kávé karamellizált almával
 
Hozzávalók:
• 1 db vaníliás kávékapszula
• fél alma
• 2 gr vaj
• 1 teáskanál cukor
• 10 ml vanília szirup, vagy 2 csepp vanília kivonat
 
Elkészítés:
Vágd az almát 0,5 cm vastag szeletekre. Helyezd a vajat forró serpenyőbe, majd a megolvadt vajra tegyed rá az almaszeleteket, szórd meg cukorral és locsold meg a vanília sziruppal. Magas hőfokon süsd az almaszeleteket 2 percig, míg karamellizálódnak. Helyezd kistányérra az almaszeleteket, díszítsd vanília rúddal és kínáld vaníliás kávéval.
 
Forrás, fotó: Nespresso
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend