2011.01.07.@ 12.01

Kerekes Band a Corvintetőn

Nézd meg január 13-án, 21 órától a Corvintetőn a Kerekes Bandet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Meglepő, de a Kerekes Band amellett, hogy az utóbbi évek legtökösebb világzenei bandája, tavaly ünnepelte tizenötödik születésnapját: hasító etno-funk, felszabadító csángó boogie, széles terpeszes rock ‘n’ roll. Koncertjeikre jellemző a pulzáló „stadion-folk"-hangulat, melyet csodás gyógyulások és pszichedelikus látomások kísérnek.

Fehér Zsombor koffernyi effekttel megtámogatott furulyakészlete mellett egyszemélyes showműsorával teszi fel a betyárkalapot az élményre, miközben úgy fújja, akár egy bronxi funkpartira beszabadult megvadult őscsángó, aki Jimi Hendrix stílusát szívta magába a gyimesi hegytetőn. Námor Csaba úgy nyomja kobzát, ahogy az az Ethno Funk Testvériség igazságtevőjéhez illik: minden akkordja felér egy pörgőrúgással. Csarnó Ákos brácsajátéka hozza az atavisztikus örömtudathasadás energiáját és zaftját, mialatt higanypumpaként kezdi mozgatni a hallgató lelkét. Kónya Csaba basszusa és Fehér Viktor dobjátéka pedig egyértelműen a folk-biznisz legkeményebben dolgozó ritmusszekcióját adja.
 
Újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, általuk csak etno-funkként aposztrofált stílussá. A hagyományos lendület találkozása a szabad improvizációval, mindez egy kuriózumnak számító hangszerfelállásban, amely – kihasználva az elektronika lehetőségeit – új utat nyit meg a népzene értelmezésben.
Időpont: 2011. január 13. 21.00
Helyszín: Corvintető
Fellépők: KEREKES BAND, majd Top Crews – METHA (Breakbeat Massive), FEZ & FALCAO (LavaLava), FONETIK (Ghetto Bazaar)
Stílus: etno, break, techno
Jegyár: 800,- Ft, koncert után ingyenes

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend