2011.01.13.@ 15.01

Dave Samuels és Spring Island koncert a Budapest Jazz Club-ban

2011. január 22-én a Budapest Jazz Club-ban koncertezik Dave Samuels és a Spring Island!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az első valódi jazz-vibrafon művész Lionel Hampton, majd őt követve Gary Burton munkássága megkérdőjelezhetetlenül a jazz hangszerek közé emelte a vibrafont. Dave Samuels – aki generációjának egyik legkiemelkedőbb ütőhangszerese – sokoldalú és kreatív játékának köszönhetően az elmúlt évtizedekben olyan nevekkel játszott és rögzített lemezeket, mint Oscar Peterson, Chet Baker, Stan Getz, Pat Metheny és olyan formációkban játszott, mint a kultikus Fantasy Band vagy Spyro Gyra.

A kiváló vibrafonművész játéka hallható továbbá a beszédes nevű, karibi hangulatot kifinomult jazzel ötvöző Carribean Jazz Project legsikeresebb, számos Grammy jelöléssel is elismert Afro Bop Allience című lemezén is, csakúgy, mint a ’74-ben alakult Double Image duó lemezein is, melyen a vibrafon-marimba párosban David Friedmennel játszik közösen.

Az itthon egyszerűen csak a „smooth jazz királyainak” titulált SpyroGyra oszlopos tagjaként 1977 és ’94 között több mint húsz felvételt rögzített. A zenekar 12 milliónál is több eladott lemezzel büszkélkedhet.

Dave Samuelst a Jazziz és a Modern Drummer magazin is a „Best Vibe Player” címmel jutalmazta. A Spring Island együttes a hazánkban is rendkívül népszerű – sokak által hallgatott, de kevesek által játszott – smooth-jazz stílust képviseli. Dallamvilágukban egyaránt helyet kapnak a modern groove-ok, az izgalmas harmóniák, a latin ritmusok és a lírai szerzemények, az elektronikus és akusztikus hangszerek, az első hallásra is könnyen befogadható zenei témák és az improvizáció is.

Első lemezük minden szempontból különleges: stílusuk a senkivel sem összehasonlítható, a smooth-jazz határait feszegető zene, amely egyszerre lágy és dallamos, ugyanakkor erőteljes és dinamikus is egyben. Magyar zenekarként először sikerült olyan lemezt készíteniük, amelyen a világhírű, többszörös Grammy-díjas Dave Samuels (Spyro Gyra, Carribean Jazz Project stb.) is játszik. Vokalistaként közreműködik Sztankovits Kata. A koncert apropóját a zenekar nemrégiben megjelent Get Movin’ című lemeze adja, melyen természetesen Dave Samuels is hallható.

Jegyár: 3500 Ft

Jegyvásárlás: http://www.bjc.hu/hu/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=1

Címkék: budapest club-ban! dave island jazz koncert samuels Spring

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend