2011.01.19.@ 13.01

Így mondj nemet!

Két önismereti könyvet ajánlunk a figyelmedbe januárban: segítünk, hogy bocsánatot kérj, ha szükséges, vagy nemet mondj, ha a helyzet megkívánja.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A címekre kattintva megrendelheted a könyveket a polc.hu weboldalról 20 % kedvezménnyel!

Gary Chapman, Jennifer Thomas: Ha nem elég a "sajnálom" – A bocsánatkérés öt nyelve

Gary Chapman és Jennifer Thomas több száz emberrel, egyedülállókkal és házasokkal találkozott tanácsadói munkája során. Közös kutatásuk eredményeként a szeretetnyelvekhez hasonlóan leírták a bocsánatkérés formáit, azaz "nyelveit" is.

A bocsánatkérés öt nyelve:

-Fájdalmunk kifejezése: "Sajnálom."
-A felelősség vállalása: "Hibáztam."
-Kárpótlás: "Mivel tehetném jóvá a történteket?"
-Őszinte megbánás: "Ígérem, nem fordul elő többé!"
-A megbocsátás kérése: "Meg tudnál bocsátani?"

Könyvükben bemutatják ezeket a bocsánatkérő nyelveket, számos példával illusztrálják, hogyan lehet őket egy családi, baráti vagy üzleti kapcsolat rendezésében használni, körüljárják a megbocsátást érintő lélektani kérdéseket, motivációkat és gátakat.

Henry Cloud, John Townsend: Határaink – Mire mondjunk igent és mire nemet?

Ez a könyv – amely a határvonalak-sorozat második köteteként jelenik meg magyarul – az egészséges és ésszerű határok kialakításának bibliai alapjairól szól. Arról, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget önmagunkért, hogy ne csak sodródjunk és reagáljunk a minket érő hatásokra, hanem aktívan és felelősen alakítsuk saját életünket. A szerzők valódi élethelyzetekből és esetekből kiindulva vizsgálják, hol húzódnak a határaink, mit védenek, hogyan jelölhetjük ki őket, mikor sérülnek meg, és hogyan lehet őket helyreállítani.

Címkék: mondj nemet?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend