2011.01.24.@ 15.01

Pletykafészek a Centrál Színházban

A Centrál Színházban szinte már házi-szerzőnek számít Neil Simon, akinek a Pletykafészek című bohózatát február közepén mutatják be Puskás Tamás rendezésében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A 88. utca foglyai, a Legénylakás és a Furcsa pár után ez az előadás is igazi felhőtlen szórakozásnak ígérkezik, bár Simon műve értelmezhető szatirikus társadalomkritikaként is: a felső tízezer világában játszódó történet egyetlen este eseményeit, egy katasztrofálisan végződő vendégség történetét meséli el. Egy vezető politikus otthonába, a tizedik házassági évfordulójára érkeznek sorra a procc vendégek – csak éppen pont a házigazdák hiányoznak. A váratlan helyzettől kétségbe eső házaspárok egyre inkább abszurdan kezdenek viselkedni, a képmutatók arcáról lefoszlik az álarc – miközben a közönség dől a röhögéstől.

“A maga elrajzolt módján a darab az életfélelmeinkről szól: annyira ragaszkodunk a megszerzett egzisztenciális helyzetünkhöz, hogy elfelejtünk élni. Az álmaink eltűntek, a rugalmasságunk oda, a valóságos ambícióink a semmibe vesztek, és helyette csak a görcsös félelem maradt. Neil Simon azonban rendkívül szórakoztatóan ábrázolja ezt az állapotot, szándékaink szerint színpadi burleszket láthat majd a közönség, egy igazi rohangálós őrültekházát.” – nyilatkozta a darabról Puskás Tamás.

Az előadás szereposztása parádésnak ígérkezik. A népszerű művészházaspár, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter ezúttal már negyedik alkalommal vendégeskedik a Révay utcában. A színházszerető közönség sok év szünet után láthatja színpadon Liptai Claudiát. Éppen csak bemutatták a Cabaret című musicalt, de Básti Juli máris újra próbál – színpadi partnere ezúttal nem más, mint Scherer Péter. A további szerepekben pedig Simon Kornél, Bertalan Ági, Schmied Zoltán és Cserna Antal látható.

Neil Simon: Pletykafészek bohózat

Bemutató: 2011. február 18. péntek, 19 óra

Rendező: Puskás Tamás

Fotó: Egyed Péter

További információ: www.centralszinhaz.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend