2011.01.31.@ 15.01

Temps d’Images Fesztivál a Trafóban!

Február 1 és 20 között a Trafóban látványos és elgondolkodtató előadásokkal, koncertekkel, külső helyszínen zajló filmvetítésekkel, beszélgetésekkel várnak téged is a Temps d’Images Fesztivál keretében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

ARTE filmek – február 7. és 9. között
Helyszín: Művész Art mozi és a Francia Intézet
A filmekre a belépés ingyenes!

2011. február 1-20.
Helyszín: Trafó Nagyterem
Művész Art mozi (1066 Bp., Teréz krt. 30.)
Francia Intézet (1011 Bp., Fő u. 17.)
MU Színház (1117 Bp., Kőrösy J. u. 4.)
Gödör klub (1051 Bp., Erzsébet tér)
A 3 – bármelyik Trafós – előadásra érvényes TDI-bérlet ára 4900 ft, diákoknak 4000 ft.

Idén zárul a Képek ideje – Temps d’ Images Fesztivál második hároméves ciklusa. A hatodik év is különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és előadóművészet interakciójával kísérletező produkciókat , magyar és külföldi előadásokat, premiert és két munkabemutatót,koncertet, új cirkuszt és filmvetítéseket ígér a Trafóban, a Gödörben, a MU Színházban, a budapesti Francia Intézetben és a Művész moziban.

2011. január 12 – február 27.
Félelem a fekete dobozban – kiállítás
Helyszín: Trafó Galéria
A félelem egyre terjed tömegmédiában. De vajon miként tudjuk megalapozott félelmeink reprezentációját megkülönböztetni azoktól, amelyeket a média gerjeszt? Filmek és félelem, többet között Roy Andersson és Krzysztof Kieślowski munkái a Trafó Galériában!

2011. február 1. 20:00
Láng Annamária – Nagy Fruzsina: SYD – koncert-színház
Helyszín: MU Színház
Négynegyed, csillogás, párducbőr és vákácsáká-wah-wah! A koncert Sydonie Raawiya Koumba afroamerikai énekesnő életének állít emléket. Az életének és nem a halálának.

2011. február 4-6. 20:00
Compagnie Adrien M (F): Cinématique – új cirkusz
Helyszín: Trafó Nagyterem
A Cinématique utazásra, álmodozásra, játékra hívja a nézőt. Azt az álomvilágot idézi meg, amely minden emberben gyermekkora óta benne rejlik, és amely bármelyik pillanatban a felszínre törhet, hogy megkérdőjelezze modernizált életünk racionális támpontjait. Vetített vonalakból, pontokból, betűkből és tárgyakból kirajzolódó lélegzetelállító terek, digitális zsonglőrködés, varázslat!

2011. február 7-9.
ARTE filmek – filmvetítések
Helyszínek: Művész Mozi, Francia Intézet
Ingyenes program!

2011. február 10. 20.30
Kálmán Eszter: Hamupipőke – munkabemutató / chantier
Helyszín: Trafó Nagyterem
Ingyenes program!
Ez a Hamupipőke színház, színészek nélkül. Saját audiovizuális jelrendszeren keresztül tesz kísérletet egy történet elmesélésére. Kísérletet tesz, próbálkozik. Színházi eszközök kísérlete, amely az embert, mint nézőt – leginkább mint befogadót – vizsgálja.

2011. február 11. 20:00
Socìetas Raffaello Sanzio (I) / Scott Gibbons (USA): The Cryonic Chants/Krionikus énekek – koncert
Helyszín: Trafó Nagyterem
Különös szimfónia, élő hangkoncert, virtuális utazás hangban és időben.
Hallani kell, nem leírni.

2011. február 12. 20:00
Zagar – 10 éves jubileumi koncert
Helyszín: Trafó Nagyterem
Ma már nem lehet úgy lemenni a budapesti metróba, hogy ne szólna a fejünkben a Bossa Astoria, nem lehet úgy elindulni a Balatonra, hogy ne az Eastern Sugart hallgatnánk, nem lehet úgy elmenni egy fesztiválra, hogy ne csöppennénk bele egy Zagar-féle audio-vizuális orgiába… Februárban a zenekar 10. születésnapját ünnepli a Trafóban!

2011. február 14. 20.30
Harmadik Hang Háza: Távlatok, Peer Gynt nyomában
3D mozgó/kép/színház – munkabemutató / chantier
Helyszín: Gödör Klub
Ingyenes program!
Henrik Ibsen Peer Gynt című világklasszikussá lett drámai történetéből készült már tévéjáték, film, opera és színházi adaptáció. Ezúttal a Harmadik Hang Háza [3H] társulat vállalkozott rá, hogy új formában, 3 dimenziós technikával dolgozza fel a világjáró kalandor úti élményeit egy olyan virtuális térben, melyben különleges illúziók születnek a klasszikus színjátszás és a modern technika ötvözetéből életre kelő „természetellenes”, megérinthetetlen környezet manipulációjával.

2011. február 15. 20:00
Fabien Prioville Dance Company (FR/GER): NOUS – tánc
Helyszín: Trafó Nagyterem
Fabien Prioville, a Pina Bausch-nál és a Lalala Human Steps-nél nevelkedett táncos-koreográfus – akinek Jailbreak mind című szólója már szerepelt a tavalyi TDI fesztiválon – legfrissebb darabjában, amely a düsseldorfi ősbemutató után közvetlenül érkezik Budapestre, a felségterületek védhetőségéről és támadhatóságáról beszél.

2011. február 18-20. 20:00
Nigel Charnock (UK) – Forte Társulat: Revolution
fizikai színház
Helyszín: Trafó Nagyterem
Live Revolution! Love Revolution! Nigel Charnock, a nemzetközi hírű koreográfus, aki az Arts Council szerint igazi brit nemzeti kincs, a London Metro című lap szerint pedig a fizikai színház rosszfiúja, Európa szerte ünnepelt előadóművész, most a Forte Társulattal dolgozik.

Címkék: d'images fesztivál temps trafóban

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend