2011.02.02.@ 15.02

New York, I Love You

Valentin-napon, február 14-én mutatják be a New York, I Love You című romantikus filmet a hazai mozikban, ami igazi sztárparádénak ígérkezik!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A francia Párizs, szeretlek! (Paris, Je t’aime) tizenhárom rendezőjével 2006-ban érdekes városfilm reneszánszot indított el. Életre hívta az ambiciózus Szerelem városai-sorozatot. A második állomás a Nagy Alma, New York volt, ám a tervek közt szerepel a Rio de Janeiróról, Sanghajról és Jeruzsálemről szóló mozgóképes szerelmi vallomás is.

New York nagyságának megéneklése persze nem egyszerű feladat. Egyik rendező sem kap többet, mint két napot a forgatásra. Egy hét áll a rendelkezésükre megvágni az anyagot. Egyik film sem lehet hosszabb nyolc percnél. Így áll össze tíz rendező kisfilmjeiből, és egy tizenegyedik direktor összekötő képsoraiból egy egységes alkotás.
 
A New York, I Love You egy olyan mozi, melynek ereje az apró élettöredékek, az emberi rezdülések, és az életszagú helyszínek, a Soho, az Upper West Side, vagy épp Coney Island sajátos, emblematikus közegének ötvözetében rejlik. A néhol realista, néhol álomszerű történetek itt-ott keresztezik egymást, szereplők futnak össze, vagy bukkannak fel mások kalandjában.
 
A bárból kilépve rágyújtó, legjobb csajozós dumájával csábító, szexuális képességeit fitogtató Író (Ethan Hawke) és a bár előtt utcasarkon cigiző Nő (Maggie Q) párbeszédétől a nyugdíjas, 63 házassági évfordulójukon sétára induló Brooklyn-i pár (Eli Wallach és Cloris Leachman) szívmelengetően perlekedő, összeszokott párosáig a film megannyi vicces, frappáns, szerethető szituációt vázol. Hol váratlan, csattanós befejezéssel, hol csupán az élet megszokott, csendes megoldásaival. De említhetnénk a fiatal zöldfülűt játszó Anton Yelchin és a tolószékes lányt alakító Olivia Thrilby poénos-sikamlós szalagavatóját, vagy épp Robin Wright és Chris Cooper sajátos – szintén dohányzós – flörtjét, nem beszélve Bradley Cooper és Drea de Matteo fülledt második randijáról.
 
A 10+1 ismert rendező – többek közt Shekhar Kapur, Mira Nair, Fatih Akin, Allen Hughes, Brett Ratner, és az újonc Natalie Portman – alapvetően biztos kézzel, néhol szinte a divatmagazinok fotósorozatait idéző vizuális eleganciával illeszti össze a film egyes darabjait. Természetesen ez jelenti a film igazi erejét, hiszen az egyes elemek egy nagyobb egészt adnak ki. Ha valaki esetleg nem kedvel egy adott rendezőt, vagy kevésbé érinti meg egy történet, azt a többi sorjázó sztori varázsolhatja el. Aki pedig szereti az igazi tehetségeket, az ínyencként, hátra dőlve szemlélheti megannyi neves direktor míves filmecskéjét.
 
Egyetlen jegy áráért szórakoztató utazásra indulhatunk. Bejárhatjuk New Yorkot – és egy kicsit az emberi szív rejtelmeit is…
 
Fotó: profimedia.hu 
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend