2011.02.11.@ 15.02

Nézd meg a Fahrenheit 451-et a Bárkában!

2011. február 25-én mutatja be a Bárka Színház Anger Zsolt rendezésében Ray Bradbury Fahrenheit 451 című híres science fiction kisregényének színpadi adaptációját.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Anger Zsolt rendező, Jászai Mari-díjas színész a tavalyi évadban Lars von Trier dogmafilmjét, a Dogville-t rendezte a Bárka Színházban. Most hasonló, új vállalkozásba fog. Ray Bradbury, a science fiction irodalom egyik óriásának kisregényét állítja színpadra a Bárka társulatával. A Fahrenheit 451-ből 1966-ban Francois Truffaut készített játékfilmet, Anger Zsolt azonban elsősorban a regény üzenetét szeretné újrafogalmazni és a nézőknek átadni.

Bradbury Juan Ramun Jimenezt idézi regénye elején: „Fahrenheit 451 fok – az a hőmérséklet, amelynél a könyvnyomó papír tüzet fog és elég. Ha vonalazott papírt tesznek eléd – másra írj.”
 
Anger Zsolt a Bibliából keresett mottót a munka kezdetén:
 
„Lássátok, tanítottalak titeket rendelésekre és végzésekre, amint megparancsolta nékem az Úr, az én Istenem, hogy azok szerint cselekedjetek azon a földön, amelybe bementek, hogy bírjátok azt. Megtartsátok azért és megcselekedjétek! Mert ez lesz a ti bölcsességtek és értelmetek a népek előtt, akik meghallják majd mind e rendeléseket, és ezt mondják: Bizony bölcs és értelmes nép ez a nagy nemzet!” MÓZES V. 4:5, 4:6 (Károli Gáspár)
 
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
 
Rendező: Anger Zsolt
 
Szereplők: Blaskó Péter m. v., Dévai Balázs, Kardos Róbert, Kálid Artúr, Pásztor Tibor, Réti Adrienn, Szorcsik Kriszta, Telekes Péter, Vitányi-Juhász István e.h.
 
Bemutató: február 25. BÁRKA SZÍNHÁZ (1082 Budapest, Üllői út 82.)
 
További előadások: február 26., március 1., 17., 28., 31.
Címkék: 451-et bárkában! fahrenheit nézd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend