Az élet értelme – avagy időmúlatás 60 percben

A 2010-ben Veszprémben megszervezett Tánc Fesztiválján a Tünet Együttes előadása elnyerte a legmerészebb koncepció díját.

2011.02.17. 15:02
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mit jelent értelmesen tölteni azt az időt, ami most múlik, meg most is, meg amíg kimondom, hogy „most”, addig is?

Az előadásban a Tünet Együttes munkáira jellemző kísérletező kedv játssza a főszerepet. Különleges struktúrája és technikai megoldásai modellezik azt a választási kényszert, amely egész életünket átszövi: a kezdet és a vég között kavargó történések káoszának a néző intenzív figyelme, valamely kiválasztott részletben való elmélyülése adhat értelmet. A színészek, táncosok és zenészek közreműködésével készült "performansz-verkliben" a néző egy speciális technikai megoldás segítségével döntheti el, kinek az életébe, melyik szereplő sorsába hallgat bele. Mint egy rádiós valóságshow-ban, váltogathat a folyamatosan élő műsort közvetítő csatornák között: az elkapott sorsmorzsákból így minden néző saját történetet állíthat össze, amely senki számára és egyetlen másik estén sem lesz ugyanaz. A színházban, ahogy a hétköznapi életben is: ha mindent meg akarsz kapni, mindenről lemaradsz.
 
 
Rendező: Szabó Réka
Író, dramaturg: Peer Krisztián
Szereplők és alkotótársak: Bánki Gergely, Furulyás Dóra/Hadi Júlia, Góbi Rita, Gőz István, G. Szabó Hunor, Márkos Albert, Szabó Márta, Szabó Réka, Szász Dániel, Vadas Zsófia Tamara
Zene: Márkos Albert, G. Szabó Hunor
Fény és tér: Szirtes Attila
Hang: Korai Zsolt
Külön köszönet: Furulyás Dóra, Oláh Ibolya
 
2011. március 6-7. 20 óra MU Színház

Cím: XI. ker. Körösy J. u. 17. 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend