2011.02.22.@ 15.02

Gondolattal teremtők napja

Miért vagyok folyton beteg? Miért szenvedek sokszor balesetet? Miért nem találok partnert magamnak, holott már harmincon is túl vagyok? Miért érzem magam kisebbrendűnek? A fenti problémáink – és egyéb fontos kérdéseink – felderítésében nyújthat segítséget a családfelállítás, hiszen többségünk számára a szüleink és családunk jelentik életünk szempontjából a legfontosabb köteléket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A gyakorlatban sokunk számára jelent fájdalmat, haragot, hiányérzetet a "család" fogalma, ami kihatással lehet az egész életünkre. A családfelállítás segítségével megtalálhatjuk zárkózottságunk, félelmeink, kudarcaink, testi tüneteink okait.

Az emberi működés három tartományra osztható fel: tudatos, tudatalatti és tudatfeletti tartományokra. Mindhárom tartomány kihatással van az életünkre, de a hétköznapjainkban mindebből csak a tudatos szintet érzékeljük. Az egyéni tudatalatti azonban tartalmazhat olyan érzéseket, átéléseket, amelyek félelmetes és/vagy fájdalmas voltuk miatt kiszorultak a tudatból, vagy eleve ott sem voltak – ilyenek lehetnek például a magzati élet során átélt traumák. A kollektív tudatalattiban a családlélek szintjén pedig olyan láthatatlan kötések rejtőzhetnek, amelyek valamelyik felmenőnk sorsával állnak összefüggésben, és befolyással voltak/vannak az egész családunk életének alakulására, és ennek hatásait örökségül az életünkkel együtt kaptuk meg.

De mi is az a családfelállítás a gyakorlatban?

A családállítás alkalmával a csoport tagjai jelenítik meg a családfelállítást kérő egyén családtagjait és a problémával összefüggő fogalmakat. A családállítás résztvevői jóformán semmit nem tudnak a főszereplőről és annak családjáról. A csoporttagok a vezető segítségével, testhelyzetük és testérzéseik alapján leképezik az állító családrendszerét, és ily módon fény derülhet a mélyben megbúvó problémákra. Az egyén így megláthatja, hogy mi az oka annak, ami őt visszatartja, vagy azt, hogy ki helyett él boldogtalan életet. A tudatosulás, vagyis a probléma felismerése magában hordozza a változtatás lehetőségét.

Gondolattal teremtők napja

2011. március 26-án, 9-18 óra között a Gondolattal teremtők napja elnevezésű személyiség-fejlesztő napon Pécsett, „Rejtett hatóerők az emberi működésben” címmel tart előadást Bader György a fenti témában, ahol azt is bemutatja, hogyan hathatnak az életünkre és működésünkre olyan láthatatlan kötések, amelyek valamely felmenőnk sorsával állnak összefüggésben.

Rendezvényről, témáról, előadóról bővebb információ: http://gondolattalteremtok.com

Címkék: gondolattal napja teremtők

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend