2011.02.24.@ 14.02

Vadiúj albummal tér vissza a Roxette!

Február 11-én megjelent az az album, amit már legszebb álmainkban sem reméltünk. A 70 millió albumot eladott világhírű svéd csapat – 10 évvel legutóbbi lemezük, a Room Service megjelenése után – ismét visszatér a rivaldafénybe.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem is akárhogyan: egy 12 dalt tartalmazó, vadonatúj albummal, a Charm Schoollal, melyek stílusát legjobban így lehet leírni: naprakésszé tett klasszikus Roxette – az erőtől kirobbanó Way Out című számtól egészen a keserédes záródalig, a Sitting On Top Of The Worldig. Az esély arra, hogy ez valaha is megtörténik, vajmi kevés volt, mikor 2002 őszén Marie Fredrikssont agytumorral diagnosztizálták. Szerencsére Marie-nek sikerült felülkerekednie a betegségen, és 2009-re újra összefutottak a szálak. Első lépésként Marie Fredriksson és Per Gessle újra összeálltak a színpadon, hogy közösen előadják a It Must Have Been Love és a The Look című számot Per Party Crasher című amszterdami turnéján. Mielőtt a rajongók megneszelték volna a terveket, a Roxette-nek volt egy teljes mellbedobású visszatérése: a Night of the Proms turné főszenzációjaként több mint hatmillió ember előtt léptek fel Hollandiában, Belgiumban és Németországban. „Akkoriban már előretekintettünk, és fontolgattuk a lehetőségét egy új albumnak – egy olyan anyagot képzeltünk el, ami mindent összefog, ami jó a Roxette-ben, de mégis előremutató” – fűzte hozzá Per Gessle. A turné során a csapat hotelszobája valóságos stúdióvá alakult át, ahol megszületett egy jó pár új dal. Majd hazatérve Svédországba is folytatódtak a munkálatok 2010 tavaszán és őszén. Mire elkezdték a felvételt, már számos kész track volt, amelyekből válogathattak. Az érzékeny, In My Own Way című ballada például egy újra felvett gyöngyszem 1984-ből, amikor a nemzetközi elismerés még csak álom volt számukra.

A legújabb dal a 2010 őszén írodott She’s Got Nothing On (But The Radio), egy igazi fülbemászó groove remekmű lett. Ebben a nótában minden megvan, amiért a Roxette a világ egyik legtöbb rádiójátszását elért bandája lett: fűzött melódiák, szenvedélyes előadás, különös humorral vegyített érzék a popzenéhez és végül, de nem utolsósorban Marie Fredriksson és Per Gessle énekhangjának különleges keveredése. „Számomra a kiindulási pont mindig az, hogy Marie hangjára írjak dalokat. Megvan az a képessége, hogy elhisszük minden egyes szavát, amit énekel, életre kelti a dalszövegeket. Egy dalíró számára ez hihetetlen ajándék” – vallja be Gessle. Az album felvételei Svédország nyugati részén és Stockholmban történtek Clarence Öfwerman és Christoffer Lundqvist producerek közreműködésével. A Charm School csodálatos visszatérés 10 év megpróbáltatás után, vagy ahogy Marie Fredriksson énekli a lemez egyik dalában ”No One Makes It On Her Own”.

A csapat hazánkban is fellép június 1-jén, ha kíváncsi vagy rájuk, akkor irány a koncert!

A koncertről bővebb infó és jegyvásárlás: www.budapestarena.hu

Címkék: albummal roxette! vadiúj vissza

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend