2011.03.04.@ 15.03

Everyday Riot! – új számmal és koncertekkel tér vissza az Irie Maffia

Talpra magyar! Az egyik legnépszerűbb hazai klub- és fesztiválzenekar március 15-én vadonatúj számmal és egy régi időket idéző partyval ünnepli megalakulását, valamint visszatérő koncertekkel és nagy budapesti fellépéssel kezdi újra fél év szünet után.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A jó ideje közönségkedvenc Irie Maffia 2005-ben alakult, s tulajdonképpen a budapesti Love Alliance és Gimmeshot Crew kollektívákból nőtte ki magát. Az Irie Maffia hamarosan a hazai klubok és fesztiválok egyik legkedveltebb együttesévé vált, ami nem is csoda, hiszen a zenekar hiphopot, reggae-t, funkot, elektronikát és rockot elegyítő zenéje ellenállhatatlan, a Maffia frontvonala, a kivételes énekesnő-rapper, Sena és a két dumagép, Busa Pista és Columbo lebilincselő, a kollektíva hangszeres szekciója a leglüktetőbb groove-okat hozza Battonyától Nemesmedvesig. Az együttes – mely zenekari inkarnációja mellett klubestet is működtet a budapesti Corvintetőn – 2007-ben Kezeket fel! címmel jelentette meg debütalbumát, melyet 2009 novemberében követte az elődjéhez hasonlóan sikeres és sokszínű What’s My Name.

Az Irie Maffia, mivel Sena és párja, Dermot (Élő Márton) szülői örömök elé néztek, a tavalyi év második felében rövid időre visszavonult. Most azonban jön a folytatás, ráadásul több lépésben, a frontvonal teljes hosszában.

Az Irie Maffia visszatérésének első lépcsője egy új szám Everyday Riot címmel, mely ingyenesen letölthető formában március 15-én jelenik meg. A dalt a zenekar hivatalos honlapjáról bárki letöltheti! "2010 augusztusában vettük fel a számot a jamaikai Lutan Fyah közreműködésével. Ő Jamaika egyik legsikeresebb rasta előadója, rendszeresen turnézik Európában és Japánban. A zene inkább a dancehall, a klubok világát idézi míg a szöveg ezt ellensúlyozva inkább a reggae világába illeszkedik háborúellenes témájával" – mondja Dermot az új számról.

Ugyanezen a napon kerül sor a budapesti Corvintetőn az Irie Maffia Soundsystem hatéves születésnapi bulijára, ahol a szokásos soundsystem krú mellé a zenekar alakulásakor népszerű Gimmeshot bulikat felidézve Sena, Busa, Morzsa, Mango és Future is csatlakozik.

Ami pedig az elkövetkezőket illeti: Senáék tavaszi országos koncertkörúttal ünneplik az Irie Maffia visszatérését (dátumok hamarosan!), melynek csúcspontja a budapesti koncert, április 21-én a Zöld Pardonban (mely egyben a népszerű szabadtéri klub nyitóbulija is! – az esőnap május 1.).

További infó: www.iriemaffia.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend