2011.03.30.@ 15.03

Ismerd meg a vakok világát!

A Láthatatlan Kiállítás egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Bízz vakon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha eljössz, te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid. Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed.

Az első ehhez hasonló kiállítás egy német úriember ötlete alapján évekkel ezelőtt valósult meg, és annyira sikeresnek bizonyult, hogy 14 európai ország után bejárta az Egyesült Államokat és Japánt is.

A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúlyérzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A Láthatatlan Kiállítás a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed.

Különböző élethelyzeteket mutatnak be neked, ahol megtapasztalhatod, hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez…

Láttál már beszélő órát? És braille-írógépet? Netán beszélő mérleget? Beszélő vérnyomásmérőt?

A Láthatatlan Kiállítás másik helyszínén bemutatják neked azokat az eszközöket és használati tárgyakat, melyeket a vak emberek nap mint nap használnak. Érezd, hogyan változik meg a világ körülötted, és hogyan változol benne te magad is!

A részvétel 15 percenként induló csoportokban lehetséges, egy időpontra 8 fő számára lehetséges a helyfoglalás.

Láthatatlan borkóstoló

Minden szerdán egyedülálló borkóstolóra invitál a Láthatatlan Kiállítás!

A sommelier által teljes sötétségben tartott borkóstoló alkalmával megízlelheted a jó borok zamatát. A Láthatatlan Borkóstoló egyedülálló élményt ad az érzékszerveknek. A borok szerelmesei és a kevésbé szakavatott borivók is meglepődnek majd, mennyire intenzíven érezhető a sötétségben egy-egy sajátos ízvilága! A Láthatatlan borkóstolón látássérültek szolgálják fel a sommelier által bemutatott borokat. Szőlő, dió, különböző fajtájú sajtok, kolbászkülönlegességek kerülnek az asztalra, így válik teljessé a Láthatatlan Borkóstoló kulináris élménye.

Láthatatlan vacsora

A teljes sötétségben immáron nemcsak az erdőt, a város zajait vagy a frissen főtt kávé illatát érezheted, hanem kellemes környezetben, felhőtlen légkörben, halk zene mellett költhetsz el egy felejthetetlen láthatatlan vacsorát csütörtökönként.

Képzeld el, hogy kialszik minden fény! Az étterem teljes sötétségében, minden vizuális segítség nélkül fogyaszthatod el az általad kiválasztott ételeket és italokat.

Ízek és illatok vesznek körbe, édes, keserű, érett, ropogós, fűszeres, borsos… Nem látod, ízleled. A láthatatlan vacsora során magad is meg fogsz lepődni azon a tényen, hogy szaglásod és ízlelésed valójában mennyire fejlett, látás nélkül mennyire kiteljesednek az illatok és az ízek.

Élj át élőzene kíséretében egy vidám, szórakoztató estét a barátaiddal, vagy egy különleges ünnepi vacsorát, esetleg egy igazán eredeti vak randit.

Láthatatlan masszázs

Amikor egy fárasztó nap végén minden lámpát lekapcsolunk, azt jelenti, eljött a lazítás, pihenés ideje. Ilyenkor jólesik egy kellemes masszázs, ami segít feloldani a feszültséget.

A vizuális ingerek kizárásával könnyebben adhatjuk át magunkat az érintés erejének, a sötétben távolabbra kerülünk a világ zajától – előtérbe kerül a bizalom.

Ezt az érzést élheted át a Láthatatlan Kiállítás speciális masszázs szobájában. Márciustól gyógymasszőri oklevéllel rendelkező vak munkatársak várják vendégeinket egy frissítő, lazító, vagy éppen gyógymasszázsra – egy teljesen lesötétített, professzionális eszközökkel felszerelt teremben.

Mindazoknak ajánlott a gyógymasszázs, akiknek bármilyen reumatológiai, ortopédiai betegségük van, illetve néhány belgyógyászati és traumatológiai probléma kiegészítő kezeléseként is ajánlott lehet. A Frissítő masszázs kiváló stresszoldásra és mozgásszegény életmód, illetve monoton munka okozta különböző ízületi problémák esetén, aktív sportolás mellett pedig lazítás céljából.

Bővebb infó: www.lathatatlan.hu

Címkék: ismerd vakok világát!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend