2011.04.06.@ 15.04

Roots & Routes tehetséggondozó 2011-ben is!

Érdekel a multimédia, a tánc, a zene, vagy a színpadi alkotás? Szeretnéd kipróbálni a kreativitásod egy új csapatban? Szeretnél videókat és élő felvételeket készíteni? Szívesen tanulnál profiktól? Fellépnél a Sziget Fesztiválon?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tehetséggondozó, nem tehetségkutató

Az idén tíz éves Roots & Routesegy olyan nemzetközi hálózat, mely a kortárs előadóművészet és médiaipar kulturális és szociális sokszínűségét katalizálja: kurzusokat, mesterképzéseket, előadásokat, rendezvényeket, csereprogramokat szervez fiatal táncosoknak, zenészeknek és tehetségeknek a média világából 10 + európai országban.

A nemzetközi tehetséggondozó program idén is azokat a 15-25 év közötti amatőr fiatalokat várja, akik nem vesznek részt szakirányú képzésen, akik a program nélkül nehezen jutnának hozzá hangszerekhez, nem kerülnének alkotói közegbe és a családjuk sem engedheti meg magának, hogy kifizesse a profi képzések árát. Célzottan támogatja azokat a fiatalokat, akik kisebbséghez tartoznak, és tartanak attól, hogy nekik nincs helyük egy ilyen képzésen. Unión kívülről érkezett fiatalok számára is született pályázat, akik nem beszélnek még jól magyarul, viszont tehetséges zenészek vagy énekesek – ezt a képzést az Európai Integrációs Alap támogatja. A nyári táborban született legjobb produkciók augusztus 9-én, a Sziget nulladik napján, az Európa Színpadon tekinthetők meg.

Fogalmam sem volt, mire jelentkeztem tavaly nyáron, azonban az első nap reggelén úgy mentem oda, hogy bármi is legyen ez, én leszek a legjobb. Gyorsan rájöttem, hogy itt nem ez a lényeg: közösen alkottunk, támogatva egymást és odafigyelve a többiek ötleteire, ezáltal olyan kiemelkedő alkotások születtek, amelyek a VOLT Fesztiválon is tökéletesen megállták a helyüket. Rengeteget tanultam mind emberi, mind szakmai oldalról egyaránt, ráadásul a szoros együttműködés során megismert fiatal tehetségek egy részével a mai napig tartom a kapcsolatot, ami pedig még fontosabb: bármelyikükkel szívesen dolgoznék együtt a jövőben is. A Roots & Routes segítségével indultam el a korábban kitűzött filmes szakmai céljaim felé, felhasználva az ott szerzett tudást, a tervek szerint az idei évben pedig már az új résztvevőket segíteni térek vissza.” (Baumgartner Péter)

Hogyan?

Töltsd ki a jelentkezési kérdőívet 2011. május 31-ig, majd a kijelölt időpontban a zsűri meghallgatja-megtekinti munkádat, alkotásodat. Amennyiben a zsűri kiválasztott, a legjobb harminc résztvevő között nincs más dolgod, hogy eljöjjél kurzusokra, melyen a részvétel ingyenes.

„Az első programjaink után vettük észre azt, hogy a résztvevők vissza-visszajártak hozzánk, várták, hogy történjen valami… A legkorábbi tanítványaink közül sokan már minket tanítanak. Jó látni, hogy a fiatalok, akik néha reményvesztetten jönnek hozzánk, pár év múlva bejelentkeznek, hogy »elhelyezkedtem valahol, és ezt nektek köszönhetem«!” (Szép Fruzsina, a Roots & Routes elnöke)

Jelentkezés itt: http://www.tehetsegek.hu/jelentkezes.html
Jelentkezési határidő: 2011. május 31.
Meghallgatások időpontjai:
2011. június 11-18.
Kurzusok időpontja:
2011. július 30. – augusztus 9.
A kurzusokra kiválasztottak számára a részvétel ingyenes.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend