2011.04.12.@ 15.04

Lapozz bele a városba!

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal párhuzamosan, annak margóján 2011. április 14-17. között első alkalommal várja a Margó – Városi Irodalmi Fesztivál mindazokat, akik egy teljesen friss és izgalmas irodalmi rendezvényre vágynak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Cserna Szabó András, Grecsó Krisztián, Háy János, Bächer Iván, Karafiáth Orsolya, Péterfy Bori, Kollár-Klemencz László, TÁP Színház, Dragomán György, Spiró György, Tóth Krisztina; ismerős nevek, arcok. De mégis miben különbözik a Margó a megszokott irodalmi eseményektől? Attól, hogy négy napra teljesen átalakul Budapest kulturális szerkezete, és egymáshoz szorosabban vagy lazábban kapcsolódó, irodalomközpontú, de a társművészeteket is bevonó programok kapnak helyet a főváros jól bejáratott kulturális központjaiban; az Ankerban, a Godot-ban, a Rohamban, a Szikrában, a Fogasházban, a Pilvaxban vagy éppen a Műcsarnokban. Legyen a téma a gasztronómia, a zombik, a Slam Poetry vagy a művészcsaládok, egy dolog mindenképpen összeköti a programokat, ez pedig az irodalom. Ráadásul a Margón a kicsik sem maradnak ki a jóból, erről gondoskodik a Szamárfül a Margón – Európai Gyerekirodalmi Fesztivál az Európa Pontban.

Miért ne csináljunk közösen egy olyan, a város különböző pontjain működő irodalmi fesztivált, ami igazán érdekes? Az irodalom szórakoztató, és ezt az állításunkat ezen a négy napon bizonyítani is fogjuk. Önszerveződés, alulról építkezés és rengeteg irodalom.

Időpont: Budapest, 2011. április 14-17.

Európai Irodalom Éjszakája

A Margó Irodalom Fesztivál harmadik napján, április 16-án az európai irodalom egy éjszakára Budapestre költözik az EUNIC (Európai Kulturális Intézetek Hálózata), az Európa Pont és 15 európai kulturális intézet szervezésében.

A Margó Irodalom Fesztivállal karöltve az Európai Irodalom Éjszakája újfajta irodalmi élményt szeretne adni; a kortárs európai irodalom különleges helyszíneken, alternatív előadásmódban jelenik meg a 4-es 6-os villamos vonalán. Az este folyamán a résztvevők felfedezhetik Budapest számukra talán ismeretlen arcát, és közben megismerkedhetnek izgalmas írók műveivel írók műveivel is a TÁP Színház művészeinek tolmácsolásában. Mindezt egy adott könyv részletéhez kapcsolódó helyszínen. Az Európa Pont, a New York-palota, Güll Baba türbéje, az Alterego Club vagy a Westend terasza, mint irodalmi helyszín? Az újszerű élmény garantált.-

Időpont: 2011. április 16. 19.00-23.00

A programok ingyenesek!

Bővebb infó: www.margofeszt.hu

Címkék: bele lapozz városba!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend