2011.04.19.@ 15.04

Budapest Táncfesztivál

A Nemzeti Táncszínház idén tizenegyedik évébe lépő, korábban Táncfórum néven ismert rendezvénye megújulva, Budapest Táncfesztivál néven várja áprilisban a közönségét kilenc napon keresztül, több helyszínen.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mit is kínálnak a megújulás szellemében: több külföldi társulatot és a hazai együtteseknél kiemelkedő külföldi koreográfusok munkáját ismerhetik meg a nézők. Hagyományaikhoz hűen a programban balett, modern és kortárs tánc, valamint néptánc produkciók egyaránt megtalálhatóak.

A fesztivál azt mutatja be, hol is tart ma a táncművészet Magyarországon, hogyan illeszkedünk a nemzetközi kontextusba, illetve ezen belül miként szólalhatunk meg mégis a saját hangunkon.

Neves hazai együttesek előadásai mellett a New York Times által "lélegzetelállítóan látványos" jelzőkkel illetett Shen Wei Dance Arts előadásai is láthatók, ízelítőt kaphatunk a kortárs finn táncművészetből három társulat, a Karttunen Kollektív, a Tommi Kitti & Co. és a Susanna Leinonen Company vendégszereplésével. A fesztivál ideje alatt a világhírű koreográfus, William Forsythe installációit is meg lehet tekinteni. A Tánc Világnapját – az UNESCO Nemzetközi Tánctanácsának kezdeményezésére – 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én táncelőadásokkal ünneplik szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház – új névvel – immár tizenegyedik alkalommal rendez fesztivált.

Időpont: 2011. április 20-29.

Helyszínek: Nemzeti Táncszínház, Művészetek Palotája – Fesztivál Színház, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Tudományos Akadémia

Bővebb infó: http://www.budapesttancfesztival.hu

Címkék: budapest táncfesztivál

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend