2011.04.22.@ 14.04

Különleges Konyha-koncert, G. Szabó Hunorral

Április 29-én az A38-on az Erik Sumo Band előtt koncertezik az új és izgalmas Konyha zenekar. A fellépés érdekessége, hogy a trió ez alkalommal, néhány dal erejéig, különleges formában áll színpadra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A zenekar vendége a Qualitons dobosaként ismert G. Szabó Hunor lesz, aki – hiszen nem csak a dobokon kompetens – ezen a koncerten, életében először, mint frontember, gitárosként és énekesként lesz a trió vendége. Aki kíváncsi a multiinstrumentalista zenészre akcióközelben, kattintson ide!

A Konyha háromtagú hazai zenekar, mely retrósan karcos hangzással és fordulatos magyar szövegekkel játszik eklektikus (a soultól a garázsrockig terjedő skálán mozgó) popzenét. Harapós, „koszos“ hangzásának gyökerei a hatvanas-hetvenes évek fordulója és a korabeli hangzást felidéző mai zenekarok stílusa körül keresendők. A zenekar szövegei – ezzel látszólag ellentétesen – mai élethelyzetekből indulnak, de „megpróbálnak túllépni azon az állásponton, hogy jó és mély dalt kizárólag fájdalmas dolgokról lehet írni“. A háromtagú csapat (Badics Márk – dob, Herr Attila – basszusgitár, Szepesi Mátyás – gitár, ének) dinamikus, de lerobbant hangzású dalokat ad elő, szövegeiben pedig egy dinamikus, de lerobbant kor túlélési filozófiáit vázolja. Ahogy ők fogalmaznak: „Pont mint a konyhában, egy üveg bor mellett. Vagy inkább utána. A Konyhában lenni mindig jó. Nincs túl nagy rend és tisztaság, de mi így szeretjük. És ne feledjétek: a hűtőben mindig ég a villany!“

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend