2011.04.27.@ 15.04

Groteszk előadás a fogyasztói társadalomról

Ha kíváncsi vagy egy fanyar iróniában és sok humorban bővelkedő táncelőadásra, ami a fogyasztói társadalmat mutatja be, akkor nézd meg a Duna Művészegyüttes tánckara és a Göncöl zenekar közös, Feketetó című performanszát a Nemzeti Táncszínházban!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az előadás kiindulópontja az Erdély történelmi határán fekvő Feketetó, ahol évszázadok óta Közép-Európa egyik legnagyobb vásárát rendezik meg. Az eredetileg hagyományos vásár képe az idők folyamán jelentősen megváltozott: a paraszti világ mindennapi szükségleteit kielégítő kínálat szinte teljesen kicserélődött, Feketetó mára idegenforgalmi látványosság lett, afféle zsibvásár, ahol olcsó bóvliként kínálják nekünk a múltat, féláron a jövőt…

Vajon a Feketetó tiszta forrás-e még, tükrében önmagunkra, saját lényegünkbe pillanthatunk, vagy egy olajfoltokkal szennyezett vízfelület csupán? A létalapjától megfosztott, áruvá – divatcikké – váló kultúra fogyasztása vajon nem rohasztja-e el gyökereinket, életerőnk, önismeretünk eleven forrásait? A táncelőadás a fogyasztói társadalom hatására kialakult kulturális káoszt kívánja groteszk módon megmutatni.

A bemutató időpontja: 2011. május 6., 19.00

Helyszín: Nemzeti Táncszínház (1014 Budapest, Színház u. 1-3.)

Bővebb infó: www.nemzetitancszinhaz.hu

Címkék: előadás fogyasztói groteszk társadalomról

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend