2011.05.26.@ 15.05

Divatpalota Bécsben magyar résztvevőkkel

Május 27-29. között 160 tervező ruhái, cipői, ékszerei és kiegészítői várják a Bécsi Iparművészeti Múzeumban a divat és a design szerelmeseit. A Modepalast elnevezésű kiállítás idei mottója: „Divat minden generációnak“.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Bécsi Iparművészeti Múzeum (MAK) kiállítótermeit három napra idén is divatpalotává varázsolják. „A Modepalast alkalmával a legkülönbözőbb származású és stílusú designerek mutatják meg, hogy a divat kortalan“ – foglalja össze az esemény koncepcióját az egyik szervező, Cloed Baumgartner. Ennek megfelelően az esti bemutatókon négy generáció divatszerető laikusai viszik majd kifutóra a legújabb kollekciókat.

Az eseményen, melyre 19 ország 160 designerét várják, idén még nagyobb számban képviseltetik magukat a fenntartható és környezettudatos divat mellett elkötelezett tervezők. A fair trade jegyében előállított, biopamutból készült darabok mellett többek között látható lesz Brigitte Wagner újrahasznosított anyagokból tervezett gyermekruha-kollekciója is (Kamaeleon-Kindermode). Az osztrák divattervező kolléganőjével, Nina Horaczekkel közösen „hordható játékokat“ mutat majd be, melyek elkészítésekor a gyermeki fantázia gazdagítása, a bőrbarát anyagok és a környezetvédelem egyaránt kiemelt szempontok voltak.

A legújabb trendek iránt érdeklődők megcsodálhatják többek között Amberella Rockafellow kreációit, vagy a Saperlipopette, a Shakkei, a Two T-S, a Masi és a Madames with a Mission márkák aktuális kollekcióit is. A magyar designerek üde kreativitását ez alkalommal olyan befutott, illetve feltörekvő fiatal tervezők viszik el Bécsbe, mint Fufavi Lilla, Konsanszky Dóra, Lang Sonja és Majoros Zita, de jelen lesznek az Aquanauta, a Camou, az Ilinx! vagy a Pleasemachine márkák is.

A bemutatók és kiállítások mellett zenés programokkal, hangulatos bárokkal, éjszakai vásárlással és egy fergetegesnek ígérkező záróbulival várják a látogatókat. A Duna-csatorna és az óváros közelsége miatt a MAK egy bécsi városnézéshez is remek kiindulópont lehet, hiszen a Kohlmarkt/Graben/Tuchlauben által határolt arany háromszögben („goldenes Dreieck“) valamint a Múzeumnegyed (MQ) mögötti designnegyedben további exkluzív butikokra bukkanhatnak a szemfüles divatrajongók.

Modepalast – Brand New Expo
2011 május 27-29.
MAK – Österreichisches Museum für angewandte Kunst /Gegenwartskunst
1010 Bécs, Stubenring 5.
Napijegy: 8 € / Diákoknak: 5 €
3 napos belépő: 12 €

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend