2011.06.09.@ 13.06

Ezt olvasd a strandon!

Heteken belül belevetjük magunkat az igazi nyárba. Ha vízpartra tervezed a nyaralásodat, az alábbi könyveket semmiképpen se hagyd otthon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A címekre kattintva megrendelheted a könyveket a polc.hu weboldalról 20 % kedvezménnyel!

Csajos regény a 60-as évekből:

Tóth Olga: Csupasz nyulak

Leányanya a hatvanas évek Magyarországán. A huszonkét éves lány teherbe esik.Anyja kitagadja, mehet, amerre lát. Húga más utat választ. Osztályelső, élúttörő, még a rádióba is eljut egy versével. Mindent megtesz, hogy megfeleljen, hogy elnyerje anyja és a közösség megbecsülését, szeretetét.
Tóth Olga felkavaró, elgondolkodtató regényt írt anya és lánya(i) viszonyáról, a nővé érés és az anyává válás megéléséről. Családi sérelmekről és kegyetlenségekről, a kitörés, a megváltás lehetőségéről és lehetetlenségéről, és rólunk, kibeszéletlen közös múltunkról.

Buja verseskötet fülledt estékre:

Márkus András: A kolozsvári orgia

Tudjátok meg, Kolozsváron
Véget ér a leányálom
S hogy szép lesz vagy csúnya vég-e
Megtudod, ha felkerülsz a
Lilaeres lándzsavégre.

Az erdélyi főváros pezsgő irodalmi életében sokáig Márkus András volt a legkisebb fiú: tizenhét évesen már egykötetes, debütdíjas költő, akinek fellépéseit tetszésnyilvánítások és megbotránkozások kísérik. Szemtelen, szabad szájú, kölykös jelenség, teljesítményére ugyanakkor már a legnagyobb folyóiratok kíváncsiak.

Amatőr detektívregény:

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik, és nyomozni kezd…

A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív remekül megrajzolt figuráját kritikusok és a rajongók egyaránt megszerették, a sorozat már a 21. kötetnél tart.

Családregény:

Fábián Janka: Emma szerelme

A tizenhárom éves Emmát apja a halála előtt fiatalkori barátja feleségére és hajdani szerelmére, Kóthay Évára bízza. A Balaton parti festői kisvárosban, ahol még jól emlékeznek Emma világszép édesanyjára és az annak idején róla terjengő pletykákra, féltékenységgel vegyes gyanakvással fogadják a fiatal lányt. Emma élete akkor bolydul fel igazán, amikor váratlanul felbukkan a család régóta Párizsban élő, gyermekorvosként nevet szerzett fia, Gábor. A lányban, aki gyerekkorában súlyos titkok tudója lett, és aki a férfit vádolja anyja haláláért, feltámad a gyűlölet. Ám a szerelmet és a gyűlöletet olykor csak egy hajszál választja el egymástól. Lehet, hogy Emmát és Gábort minden félreértés és tragédia ellenére mégis egymásnak szánta a sors?

A fordulatos és megkapó szerelmi történet hátterében ott húzódnak a századforduló eseményei: a magyar millennium, a XX. század beköszönte, majd az első világháború, a Tanácsköztársaság és a Horthy-korszak kezdete. Az események sodrába vetett nem feddhetetlen, de szeretetreméltó és nagyon is emberi hősök sorsa azt bizonyítja, hogy minden személyes tragédiából és történelmi kataklizmából van kiút.

A történész végzettségű fiatal írónő első könyve nyitódarabja egy háromkötetes családregénynek, amely egészen XX. század végéig követi nyomon a Kóthay család több nemzedékének az életét.

Egy női fejvadász kalandjai:

Janet Evanovich: Egy fejvadász

Stephanie Plumnak nincs munkája, nincs pénze, és még az autója is lerobbant. Kihez fordul egy lány, ha ilyen peches? Vinnie unokabátyjához, aki óvadékügynökséget igazgat. Stephanie úgy képzeli, hogy ez egyszerű meló, csak be kell vinni a rendőrségre a keresett személyt, és máris az óvadék tíz százaléka üti a markát…

Első megbízatása: a volt zsarut, Joe Morellit kell elkapnia, akit gyilkossággal vádolnak. Hatéves korában vonatot játszott Stephanie-val, majd később valami egészen mást…

Stephanie rögvest munkához lát, de sajnos megvan az a rossz szokása, hogy előbb ugrik, és csak aztán nézi meg, hová. Így félő, hogy az első hulla, amelybe belebotlik, a sajátja lesz…

Fotó: profimedia.hu

Címkék: olvasd strandon

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend