2011.06.24.@ 13.06

Mindörökké rock’n’roll

Szívesen olvasnál igazi rocklegendákról? Akkor szerezd be Keith Richards, a Rolling Stones gitárosának önéletrajzát. Ha befejezted, ess neki a RHCP történetének, amit a banda saját szavaival mesél el.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A címekre kattintva megrendelheted a könyveket a polc.hu weboldalról 20 % kedvezménnyel!

Keith Richards, James Fox: Élet

Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa a rock történetének egyik legismertebb figurája. Élete a szó minden értelmében maga a legteljesebb rock ‘n’ roll. Önéletrajzában részletesen beszél pályafutásáról, zenésztársaihoz fűződő viszonyáról, magánéletéről, s teszi mindezt a legőszintébb hangon.

Felidézi gyermekkorát, a háború utáni Anglia szomorú kisvárosi életét, elbeszéli, hogyan ismerkedett meg Chuck Berry és Muddy Waters zenéjével, hogyan találkozott Mick Jaggerrel és Brian Jones-szal, akikkel megalapították a Rolling Stonest. Megismerjük leghíresebb dalaik keletkezésének történetét, és bepillantást nyerhetünk a turnék mindennapjainak embert próbáló világába is.

Idővel elhatalmasodó drogfüggőségének és önpusztító életmódjának köszönhetően a bulvársajtó és a rendőrség évtizedeken át zaklatta, de ebből a hosszúra nyúlt csatározásból ő került ki győztesen. Ehhez persze életének egy adott pontján végleg búcsút kellett mondania a drogoknak. Önéletrajza rendkívül hiteles és izgalmas krónikája egy páratlan zenészi pályafutásnak, melyet olvasva jóformán testközelből kísérhetjük figyelemmel, hogyan lesz egy hírhedt botrányhősből köztiszteletben álló, kultikus figura, akivel az Egyesült Államok exelnöke, Bill Clinton is boldogan szorít kezet.

"Sokan kérdezik, miért nem hagyod már abba? Akik ezt kérdezik, nem értenek semmit! Nem a pénzért csinálom, nem neked csinálom! Magamért csinálom!"

Brendan Mullen: A Red Hot Chili Peppers története saját szavaikkal

A Cartaphilus Kiadó "Legendák élve vagy halva" sorozatának újabb darabja "A Red Hot Chili Peppers története" című, a zenekar közreműködésével született és így a leghitelesebb munkának tekinthető kötet, amelyben a szereplők szavai mindenféle kommentár illetve összekötő szöveg nélkül úgy jelennek meg, ahogyan ők a szerzőnek elmondták. Vigyázat, szókimondó szövegek, állhatna itt a figyelmeztetés, és nem csak a stílus, de önmagában a történetek miatt is, hiszen a zenekartól egyáltalán nem állnak távol a provokatív színpadi (és hétköznapi) megnyilvánulások: a kezdetekkor korlátokat nem ismerve keresték a feltűnést…

Címkék: mindörökké rock'n'roll

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend