2011.07.01.@ 14.07

Beyoncé: 4 – Már a boltokban!

Június 27-én jelent meg a “4”, Beyoncé negyedik szóló stúdióalbuma.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az albumot több mint egy éven át rögzítették 2010 tavasza és 2011 tavasza között, amíg Beyoncé távol volt a rivaldafénytől. Ezalatt az idő alatt olyan dolgokkal foglalkozott csak, melyet ő csak „egyszerű dolgoknak” hív, mint például olyan zenék hallgatásával, melyeket valóban élvez. Ezen zenei élmények keveredését láthatjuk majd a hamarosan megjelenő új albumon is. Ezek közül az egyik legfontosabb az énekesnő szerint az élő, nem gépi zene, és annak újra-felfedezése a mai zenében, amellyel egy teljesen egyedi stílust kíván létrehozni. „Többféle típusú zenét keverek össze, amelyeket szeretek, és minden stílus inspirált valamilyen módon… Nem akarom magamat beskatulyázni. Ez nem R&B, nem tipikus popzene, és nem is rockzene – ez inkább minden, amit szeretek, összekeverve.” Az albumot olyan zenészek ihlették Beyoncé szerint, mint Fela Kuti, Lauryn Hill, Stevie Wonder és Michael Jackson. A lemezen olyan híres producerek és dalszerzők is dolgoztak, mint Diane Warren, Ryan Tedder (akivel a „Halo” című slágerét is készítette), Kanye West és a The-Dream.

Maga a cím, a „4” nem csak a művésznő negyedik szóló lemezére és születésének napjára utal, de egy személyes ajándék is rajongóinak. Több mint egy éve már, hogy rajongói világszerte arra kérik őt közösségi oldalaikon, hogy az új albumot az ő saját különleges száma után nevezze el.

A felfokozott érdeklődéssel várt első videoklip az album első kislemezéhez, a „Run The World (Girls)”-höz május 19-én debütált az American Idolban, melyet azonnal követett a teljes hosszúságú videó online premierje is a www.beyonceonline.com oldalon. A Los Angelesben és a Mojave sivatagban, áprilisban, három nap alatt forgatott videoklipet Francis Lawrence rendezte, és több mint 200 táncos szerepel benne, egy állatkertnyi egzotikus állat és természetesen maga Beyoncé mellett, aki egy meglepő női hadsereg élén táncol egy vadonatúj koreográfiát bemutatva.
A Run The World (Girls) videó sikerei után (a klipet már több mint 50 millióan látták a YouTube-on és minden zenetévé kiemelt rotációban játssza) megérkezett Beyoncé második kislemezdala, a „Best Thing I Never Had”. A lenyűgöző rádióbarát dalt Babyface-szel írta közösen Beyoncé, és a produceri munkálatokat is közösen végezték. Ehhez a dalhoz is hamarosan elkészül a videoklip.

Összesen 12 dal hallható a "4" című album standard változatán:

1. 1+1
2. I Care
3. I Miss You
4. Best Thing I Never Had
5. Party (feat. Andre 3000)
6. Rather Die Young
7. Start Over
8. Love On Top
9. Countdown
10. End Of Time
11. I Was Here
12. Run The World (Girls)

A standard változaton felül egy 2 CD-s deluxe változat is napvilágot látott az albumból, mely három vadonatúj bónusz felvételt (Lay Up Under Me, Schoolin’ Life, Dance For You), három Run The World (Girls) remixet és a dalhoz készült videó egy exkluzív változatát is tartalmazza.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend