2011.07.04.@ 13.07

Helló, London!

Az Ulpius-ház Könyvkiadó író-újságíró szerzője legújabb regényében is különleges, „terápiás” kalandra hív. A sodró történet központjában hiteles, esendő hősök küzdenek, akikben sokszor egy-egy saját tulajdonságunkra ismerhetünk. Nem véletlen, hogy Fejős Éva mára számos olvasójának adott erőt ahhoz, hogy életének új irányt adjon – ezt a könyvét például egy fiatal lánynak ajánlotta, aki A mexikóit elolvasva döntött úgy, hogy Londonban kezd új életet.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lengyel Luca huszonkét éves sikeres fotómodell; hónapokra előre betáblázva, telefonjában a világ legjobb divatfotósainak száma, bejárása van a legtrendibb helyekre, és minden vágya, hogy Londonban teljesedjen ki az élete. Aztán… snitt. Egy végzetes éjszakán motorbalesetet szenved, és a csillogás, az álom ezer darabra törik. Hat év éber kóma után a csodával határos módon magához tér, de a múlt homályban marad. Mi történt azon az éjszakán? Hová lett a fiú, aki a motort vezette, és akit a szerelmének hitt? Baleset volt, vagy gyilkossági kísérlet? Emlékei útvesztőjében Luca csak lassan és bizonytalanul lépked a fény felé, egykori barátoktól, vélt jótevőktől és kiismerhetetlen rosszakaróktól körülvéve, miközben az ezer darabra tört tükörben már semmi sem az, aminek látszik. Hol van az a pont, ahol még mindent újrakezdhetünk? Ragaszkodjunk-e a régi álmokhoz, vagy álmodhatunk újakat?

Fejős Éva legújabb regényében különleges és megismételhetetlen kalandra hívja olvasóit; a "Helló, London" egy olyan nő titokzatos világát eleveníti meg, akinek újra kell tanulnia a vágyat, a félelmet, a bizalmat és a szerelmet.

A könyv három főhőséről így vallott az írónő:
 
Egy lány, aki egykor a fényben élt, de csillogó világa darabokra törött…
„Előfordult már, hogy újrakezdted volna az életedet, új reményekkel, merész álmokkal, valaki mással? A huszonkét éves modell motorbalesete után hat évet töltött éber kómában. Ébredése után megpróbálja helyére rakni múltjának darabjait, és új értelmet adni az életének.” (Fejős Éva)
 
Egy nő, aki bátorságot gyűjt élete legmerészebb döntéséhez…
„A Helló, London egyik hősnőjéről a felszínes olvasó talán azt hiheti, hogy hiúsági okokból fogad béranyát – azonban döntését komoly lelki okok is befolyásolják. A regényben számos kérdést felteszek a témával kapcsolatban, ami nemcsak a béranyaprogramban részt vevőket érintheti, hanem mindazokat, akik például lombikbébiprogramban vesznek részt: mi történik a sikeres program után sok esetben fölöslegessé vált fagyasztott embriókkal? Meddig tart egy pár felelőssége? Mennyire fogadja el a társadalom, ha valaki új megoldásokat választ a boldogabb életért? A hősnőm tele van félelmekkel, kételyekkel… Mikor fogadunk el olyan megoldásokat, irányokat, amelyeket nem lehet tiltásokkal megakadályozni?” (Fejős Éva)
 
Egy férfi, akinek házassága zátonyra futott…
„Itt van ez a férfi, aki látszólag belenyugszik, hogy a felesége elhagyta, hogy elvesztette mindenét, és kíváncsi voltam rá, vajon talpra tud-e állni, vagy csak álmodozik egy új életről? Izgultam a hőseimért, miközben papírra vetettem a történetüket – reméltem, hogy sikerül beteljesíteniük az álmaikat. Izgatott, hogy hol van az a pont, ahonnan még »visszafordulhatunk«, újrakezdhetünk mindent. Ragaszkodjunk-e a régi álmokhoz, vagy álmodhatunk újakat? Tudom, hogy rengeteg kérdést tettem fel, de aki elolvassa a Helló, Londont, remélhetőleg megtalálja a válaszokat – önmagában is…” (Fejős Éva)

A Helló, Londont megrendelheted a polc.hu-n 20% kedvezménnyel! 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend