2011.07.04.@ 15.07

Vegyél részt az V. Egri Történelmi Vigasságokon!

Eger városa idén ötödik alkalommal rendezi meg a Középkori Piactér elnevezésű történelmi fesztivált, amely az 1995 óta zajló Végvári Vigasságokkal együtt Történelmi Vigasságok néven vált minősített fesztivállá.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A korábbi évek szokásához híven hazánk történelmi hagyományőrző csapatai ismét Eger belvárosában gyűlnek össze, hogy közösen idézzék meg a középkor titokzatos hangulatát. Az Egri Történelmi Vigasságok – Középkori Piactér programjai között minden korosztály megtalálja a kedvére való tartalmas szórakozást: a hagyományőrző zenészek, táncosok előadásait, az utcaszínházi, színpadi produkciókat, koncerteket korra és nemre való tekintet nélkül mindenki élvezni fogja.

Idén az Egri Történelmi Vigasságok – Középkori Piactér meglepetésvendége Törökország! Az idei programok felhívják a figyelmünket arra, hogy a hódoltság idején a török nép részéről számos olyan pozitív hatás is érte a magyar kultúrát, amelynek gyümölcsét máig élvezzük.

Az egri történelmi fesztiválon a zenében, a táncban és gasztronómiában is továbbél a török kulturális örökség, a vendégek tiszteletére pedig már a megnyitó napján ellepik a teret a török gólyalábasok, táncosok.

A Bandeira Zászlóforgató Csoport látványos produkciója után egy török néptáncegyüttes mutatkozik be, melyet a székesfehérvári III. Béla Lovagrend különleges előadása követ, akik az Egri csillagok című film egyik híres jelenetének felidézésével (Vicuska násztáncával) kedveskednek a vendéglátóknak.

Az első nap egyik leglátványosabb mozzanata a résztvevők színes felvonulása az Egri Várba, az esti kiemelt program keretében pedig a török vendégek tiszteletére csendülnek fel Huszka Jenő Gül Baba című operettjének ismert dallamai.

Pénteken és szombaton délelőtt 10 órakor nyit a Piactér, ahol a középkori kavalkádban fellép a világhírű a Ternipe együttes és az Új Harmónia zenekar is. Játékával történelmi hangulatot teremt a Tabulatúra Régizene Együttes és a Hollóének Hungarica. A Mare Temporis gyönyörű kosztümjeivel, míg a III. Béla Lovagrend elegáns vívótechnikájával kápráztatja el a közönséget, de érdekesnek ígérkezik a török Qerinek zenekar koncertje is.

A szombat esti musical-körút népszerű slágerekkel invitálja a közönséget zenés utazásra a középkori Európában. Egyházi Géza, Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Stróbel Dóra és Száraz Tamás műsorában olyan musicalrészletek is felhangzanak, amelyeket még soha nem mutattak be magyar színpadon.

A Történelmi Vigasságok – Középkori Piactér történelmi fesztivál nagy érdeklődésre számot tartó eseménye Bulla Márta iparművész divatbemutatója: a Török-örökség utcán is hordható kollekciót a hagyományos török viselet ihlette.

A Középkori Piactér Míves vására az autentikus török élelmiszerek mellett egyedi kézműves termékekkel is kedveskedik a látogatóknak, emellett a Középkori Piactéren feltűnik Eger városának messze földön híres desszertje is, az egri gömbpalacsinta, amely diós töltelékével, vaníliás mártásával felejthetetlen gasztronómiai élvezetet kínál.

Időpont: 2011. július 14-16.
 

Címkék: egri részt történelmi vegyél vigasságokon!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend