2011.07.08.@ 15.07

Hegyalja: visszaszámlálás, a tokaji buli bagolytávlatból

Jövő szerdától dübörögnek a koncertek a Hegyalján, de az ország legnagyobb zenés nyaralása már a hétvégén elkezdődik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rengetegen egész hétre, vagy még hosszabb időre leköltöznek a történelmi borvidékre. A fesztivál idén még több árnyékos sátorhellyel, új fesztiválhelyszínnel, bor- és gasztro élményekkel várja a látogatókat. Aki a sátor hűse helyett az ágyából indulna, hogy meghallgassa az olasz Helia, a Kerekes Band, vagy a Foreign Beggars koncertjeit, az bőven talál még szállást a környéken. Elővételben vasárnapig váltható belépő a tokaji vakációra. Sanyi a Bagollyal válogattunk az idei kínálatból.

A vonatok már a hétvégén megtelnek fesztiválhangulattal, a hegyaljások szeretik felfedezni a gyönyörű táj különleges élővilágát, a pincék hűsét, a gazdák borait, Tokaj város szépségét, az evezést a Tiszán és a Bodrogon, a kergetőzést, napozást, ejtőzést a parton. A régió legjavát, sűrítve persze a fesztiválon lehet megkóstolni. A szabolcsi pálinkafőzők, hegyaljai borászok, a lángossütők már nagyban készülődnek, hogy alaposan megvendégeljék a fesztiválozókat. A legújabb helyszínen, az MR2 Furmint Klubban a legfinomabb fröccsök és a világzene mellett Veiszer Alinda, Lévai Balázs, irodalom, web 2.0 és közélet is várja a hegyaljásokat.

Zenei kuriózumok

A Ladytron, a Slayer, a Kosheen és a Guano Apes mellett nagyon is megéri a különlegességekből csemegézni. Lady Gaga Alejandroját az olasz Helia értelmezésében semmiképp ne hagyja ki, aki kíváncsi, hogyan lehet teljesen más nézőpontból elemezni a popkultúrát. Teljesen új zenei stílussal ismerkedhet meg, aki csütörtökön Nathan „Flutebox” Lee koncertjét választja: a nagyzenekari kísérleti fuvolás beatbox-örvény pillanatok alatt elnyeli majd, úgy, hogy eszébe sem jut hadakozni ez ellen. A sodrás az angol fluteboxer koncertjének végével sem marad abba, honfitársai, a Foreign Beggars tagjai gondoskodnak a méltó hip-hopos, dubstepes folytatásról.
A szlovák Konflikt is extrával készül: a Rómeó Vérzikkel zenélnek majd együtt a Tisza partján. A skaban mérvadó The Toasters rengeteg kilométert tesz majd a fesztiválozók lábába, akik biztosan végig helybenfutják majd az amerikai banda koncertjét. A nemrég újraéledt és új anyaggal jelentkező FreshFabrik listavezető zenékkel és felejthetetlen klasszikusaival áll a Hegyalja közönsége elé. A 30Y kizárólag és kifejezetten a Hegy’re készített vetítéssel készül, amihez a hegyaljások maguk is hozzájárulhatnak, így a fesztivál Nagyszínpadán láthatják majd viszont magukat. Erről hamarosan minden kiderül a Hegy’ Facebook-oldalán.

Címkék: bagolytávlatból buli hegyalja tokaji visszaszámlálás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend