2011.07.18.@ 15.07

The Durgas a Corvintetőn!

Régi és kedves ismerőst köszönthetünk július 29-én a Corvintetőn: úgy is mondatnánk, a Durgas hazatér, hiszen a zenekar Los Angeles, Berlin, Prága, Budapest között mindenhol otthon van. Világpolgárok világi zenéje.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha azt mondod, A Subtle Plague és Drastic Measure, akkor azt mondom, hogy két kultikus nevet kiérdemelt zenekarról van szó, amelyek egyenrangú turnépartnerei voltak a kilencvenes években a Jesus Lizardnak, a Therapy?-nak és sok más, az alternatív tágan értelmezett határmezsgyéjén mozgó előadónak. Az utódegyüttesnek is tekinthető The Durgas Benjii és Christopher Simmersbach, Rainer Baumgartner, Alex Czerny, Raphael Tschernuth szüleménye – igen, nevükből adódóan német gyökerekkel rendelkező muzsikusok, pályafutásuk a München-New York-Philadelphia-San Francisco-LA-Berlin-Prága-Budapest útvonalon állandósult, de gyakorlatilag a két pólus kivételével a világ minden pontján megfordultak. Ahogy életük az utazás és a zene körül forog, úgy rakódtak rájuk és épültek be észrevétlenül mindennapjaikba a megszerzett tapasztalatok. Így lehet teljesen természetes egy műsorban a Nick Cave-i pátosz és lendület, a kelet-európai zenei motívumok, az americana-életérzés, afrikai népzenei elemek és rock vagy a pop.

A Peace Has Begun projekt egyik fő aktivistájaként is számon tartott The Durgas nyári európai turnéjának magyarországi állomása tehát ismét a Corvintető, melynek különlegessége, hogy a zenekar jelenlegi dobosa Török Gábor, aki amellett, hogy a Dyasból ismert, a Corvintető csapatának állandó tagja.

A koncert után vissza a jövőbe, ahol neves brit dj-t is köszönthetünk. a JÖVŐZENE bemutatja FUTUREMUSIC: SKISM a.k.a. CTRL Z (UK), PALOTAI, WONDAWULF, DUBLIC.

Időpont: 2011. július 29. 21.00
Helyszín: Corvintető
Fellépő: THE DURGAS (USA), majd 23.00-tól Jövőzene
Jegyár: 400,- Ft

Kapcsolódó linkek: http://www.thedurgas.com

Címkék: corvintetőn! durgas

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend