2011.07.20.@ 15.07

Óriás piknik a Millenárisban!

2011. július 14 – augusztus 27. között irány a Millenáris, ahol szórakoztató piknikezésben lehet részed! A parkban zenészekkel, táncosokkal, irodalmárokkal, színészekkel, változatos programokkal, drámafoglalkozásokkal és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozásokkal várják a szervezők a pihenni vágyókat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Keddtől szombatig naponta más-más műfaj képviselői szórakoztatják majd a piknikezőket.

A csütörtök az irodalomé. Délután a gyerekeknek szól a mese, kora estétől pedig megízlelhetjük az irodalom számos árnyalatát. Vendég lesz Karafiáth Orsolya, Erdős Virág és Rácz Zsuzsa, akik lányok-asszonyok irodalmi receptjeit tárják elénk a garantáltan "elfuserált" párkapcsolathoz.

Lesz Slam poetry-est a Slam Poetry Budapesttel, a Rájátszás alkalmával pedig kortárs költők (Parti Nagy Lajos, Kemény István) és zenészek (Lovasi András, Kiss Tibi, Kollár-Klemencz László) írják és játsszák újra egymás kedvenc műveit.

Ha péntek, akkor megmozdul a park! A szervezők ingyenes bemutatóórákkal szeretnék megismertetni és megszerettetni a látogatókkal a táncot, a mozgást. Kipróbálható lesz a zumba, a salsa, a hip-hop, a jóga, a flamenco, sőt még az afrikai tánc vagy a tűztánc is. A Tisza Cipő jóvoltából hétről hétre bajnokságokat hirdetnek a legkülönbözőbb sportágakban – lesz csocsó, tollas, sőt: számháború is.

A közös táncolás után a park különböző pontjain felbukkanó performanszokkal szórakoztatják látogatókat. Esténként pedig a Szabadtéri Színpadon várják a közönséget látványos táncprodukciókkal – ott lesz a Magma Tűzszínház, Vámos Veronika és a flamenco esttel érkező Mencori Társulat. Megtekinthetünk továbbá kortárs táncelőadásokat is.

Szombatonként kötetlen zenélésre hívnak mindenkit: zenekedvelőket, zenészeket, profikat, amatőröket, érdeklődőket, hogy együtt muzsikáljunk – csak a zenélés és önmagunk öröméért. Délután utcazenészek lepik el a parkot, mindenkinek lehetőséget adnak a bemutatkozásra.

Esténként lehetőség nyílik arra, hogy közösen zenéljenek meghívott zenészekkel, akik aznap este önálló koncertet is adnak. Itt lesz többek között Kardos-Horváth János, aki egy óra alatt készít el egy lemezt a látogatókkal. A Kolin zenekar pedig Magyarország első holografikus vetítéssel egybekötött koncertjére készül. A piknikkosárban minden "zenei íz" megtalálható lesz: jazz, népzene és elektronika is.

A program ingyenesen látogatható!

Bővebb infó: www.millenaris.hu

Címkék: millenárisban óriás piknik

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend