2011.07.27.@ 15.07

Ismét új műsorral hódítják meg a magyar közönséget a japán taiko-dob szamurájai

Gamushara címet viseli a Yamato együttes negyedik magyarországi turnéja, amelyre 2012 januárjában kerül sor. A Yamato a japán tradicionális taiko-dobolás egyik legerőteljesebb képviselője. Új műsoruk a japán zene energiáinak évezredes titkát tárja fel.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A gamushara jelentése: összpontosítás, koncentráció. Ám ennél jóval többre utal a kifejezés: a tökéletes önátadást érzékelteti, minden más kizárását az emberi figyelemből, minden érzelem és érzékszerv irányítását egyetlen cél megvalósítása érdekében. A gamushara állapotában az ember nem gondolkozik a jövőn, a körülmények minőségén, nem ítélkezik és nem mérlegel, csupán aláveti magát a célhoz vezető út folyamatának.

A Yamato taiko-dobcsoport 1993-ban alakult a Nara-tartomány béli Asukában, amelynek hagyományos neve Yamato. A Yamato helységnév igen ismert Japánban, hiszen Asukát vagy Yamatót tartják a japán kultúra egykori központjának, bölcsőjének.

Masa Ogawa, a társulat művészeti vezetője négyfős rögtönzött csapattal lépett fel először egy kis japán helyi fesztiválon. Az előadást követően egy újságíró kérdésére nevezte először Yamatónak a csoportot. A Yamato név, amilyen közhelyes a japán kultúra mindennapjaiban, épp olyannyira fogalommá vált öt kontinens világzenei fesztiváljainak színpadain, több mint 2300 koncertet adtak több mint 50 országban, és mindmáig évi 150-200 meghívásnak tesznek eleget. A társulat idővel 12 tagúra nőtt – a dobművészek fele nő.

A Yamato következő magyarországi fellépéseire már most kaphatók a jegyek a Pannon Produkció honlapján és az Interticket hálózatában.
 

Címkék: hódítják ismét japán közönséget magyar műsorral szamurájai taiko-dob

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend