2011.08.25.@ 15.08

Látogass el a Győri Bornapokra!

Augusztus 25. és 28. között látogass el te is Széchenyi térre, a IV. Győri Bornapokra, az impozáns nyárzáró fesztiválra!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A IV. Győri Bornapok Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál ideje alatt a győri belváros utcái hangulatos vendéglőkké, borozókká alakulnak át, az egész városban egy kellemes kiskocsmai hangulat uralkodik el.A győri borfesztivál az egyik legszínvonalasabb az országban, amit az is bizonyít, hogy a borászok részéről hatalmas az érdeklődés: a Széchenyi téren idén immár 60 borpincészet képviselteti magát az ország minden tájáról. A fesztivál egyik hagyománya, hogy Borverseny keretében választják ki Győr Város Borát, és a kóstolóközönség szavazatai alapján átadásra kerül a ”Fesztivál Legemlékezetesebb Bora” különdíj is. 

A boros programok közül kiemelkedik a Borászok éjszakája, csütörtökön éjfél körül a Városi Művészeti Múzeumban, ahol az érdeklődők kivételes környezetben, személyesen is találkozhatnak híres magyar borászokkal, akik pincészetük zászlósborával érkeznek a különleges randevúra.
 
És ha már bor, akkor ne feledkezzünk meg a híres győri borlovagokról sem. Szombaton, kora délután kezdődik az Európai Borlovagrend Győri Legátus felvonulása, ami a Bencés templomban az avatási ünnepséggel ér véget. Az avatási ünnepséget és a liturgiát Bátor Botond atya a Pálos Rend Magyarországi tartományfőnöke celebrálja.
 
A IV. Győri Bornapok Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál négy napja természetesen kulturális programokban is bővelkedik. A Széchenyi téri színpad számos izgalmas programot kínál: Besh O droM Együttes, Dixie Company (PL), Balázs Fecó Band, Napra koncert, Szirtes Edina Mókus, Budapest Bár, Kaláka, 3+1 Bor-tenor, Glasso – Az éneklő poharak.
 
A 3+1 Bor-tenor különleges koncert kifejezetten a Borfesztiválra jött létre három kiváló operaénekes közreműködésével. László Boldizsár a Cotton Club Singers egykori frontembere két remek kollégájával, Cseh Antallal és Kóbor Tamással az operairodalom és a klasszikus dalok világából állította össze a nem mindennapi programot: bordalokat fűszereznek rengeteg humorral. A borok filozófiájával remekül harmonizáló klasszikus előadásmód egyedülállóvá teszi az eseményt. A formációhoz vendégként csatlakozik, mint a 4. Bortenor, Hajdu András magánénekes.
 
A Glasso – az Éneklő Poharak, nem csak hazánkban, de a világon is különlegesnek számító zenei produkció, melyben a hagyományos hangszerek helyett agondosan kiválogatott üvegpoharak játsszák a főszerepet.
 
A Glasso előadóművésze vízzel különböző szintekig megtöltött poharakat használ a hangok megszólaltatására. Türelem és kiváló hallás is szükségeltetik a poharak behangolásához, de maga a játék is speciális adottságokat igényel. 
 
Az idei nyár egyik legizgalmasabb győri hétvégéjét a világhírű Chico & the Gypsies (a Gipsy Kings alapítójának új zenekara) fergeteges koncertje búcsúztatja. A Négy Évszak Fesztivál nyárzáró koncertjének latin hangulata, a jól ismert, fülbemászó dallamok méltán koronázzák meg a lassan elköszönő nyarat.
 
Bővebb információk, részletes programajánló: www.gyor.hu, www.fesztivalkozpontgyor.hu 
Címkék: bőr fesztivál koncert

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend