2011.08.30.@ 15.08

Egri Szüreti Mulatság a Szépasszony-völgyben!

2011. szeptember 2. és 3. között vár rád az Egri Szüreti Mulatság a Szépasszony-völgyben!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az egri emberek nemcsak szeretnek, de tudnak is ünnepelni! Az itt élők hiszik, hogy borban az igazság, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a városban évről évre megrendezésre kerülő országszerte híres szőlő- és borünnepek. A Szépasszony-völgyben megrendezendő Egri Szüreti Mulatságot méltán tartják a borturizmus egyik legkedveltebb célpontjának. 

Szeptember 2-án, péntek délután – bemelegítésként – könnyűzenei programok alapozzák meg a hangulatot. 16:00-kor Sípos F. Tamás lép színpadra, melyet az egri Agria Voces zenekar musicalműsora, majd Szűcs Judith fellépése követ. Látványos produkcióval zárul a péntek: Vári Bertalan Társulata a Varidance Variációk c. műsora teszi felejthetetlenné az Egri Szüreti Mulatságot. Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész (Experidance, Presidance) új csapata a rendkívül sokszínű magyar kultúrkincsből merít: a tradicionális néptánc elemeit ötvözi a modernnel – sztepp, hip-hop, kortárs -, de más műfajok – cirkusz, színház, film – is helyet kapnak az egyedi stílusú táncelőadásban. 

A szombati nap a hagyományok jegyében kezdődik. A részt vevő csoportok látványos felvonulását követően kerül sor a szüreti koszorú átadására, a szőlőáldásra, majd a szüret kihirdetésére. 

Ezután veszi kezdetét a mulatság,ahol a hangulatról az EKF (Eszterházy Károly Főiskola) Egres Néptáncegyüttese, az Agria Cigányzenekar és az Egri Csillagok Népdalkör gondoskodik. Az esti órákban Csepregi Éva és Végvári Ádám, a Happy Gang és Zoltán Erika fellépése zárja a rendezvényt. 

A látogatók a programok alatt neves egri pincékben kóstolhatják a híres egri bort.

Címkék: eger mulatság szüret

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend