2011.09.27.@ 15.09

Pink Freud az A38-on!

Jönnek a rózsaszínű Freudok, a dzsessz szörnyetegei! A poszt-bebop, poszt-rock, poszt-punk, electro-jazz műfajok között könnyedén lavírozó gdanski formáció japán turnéja után, szeptember 30-án az A38-on ad koncertet.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A gdanski Pink Freud azon zenekarok közé tartozik, amelyek már önmagában zseniális névválasztásukkal is azonnal felhívják magukra a figyelmet. És ha a jó név mellé még nagyszerű muzsika is társul, akkor szinte kész is a karrier: a Pink Freud nem véletlenül lett Lengyelország legnépszerűbb dzsessz-zenekara.

A kilencvenes évek végén eredetileg trióként alakult, mára – számos tagcsere után – kvartetté bővült együttes sikerét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy második lemezét már a multi Universal Music jelentette meg, és a 2003-as Sorry Music Polska a lengyel dzsessz egyik legnagyobb nemzetközi dobása lett.

A Pink Freud – legutóbbi albumának címével élve – igazi „dzsessz-szörny”: minden műfaji határt leromboló poszt-bebop, poszt-rock, poszt-punk zenéje kiméraként mindent magába olvaszt. Egy Pink Freud lemez maga a műfaji őrület: hagyományos, behízelgő szving-részletet brutális erejű drum and bass betét szakít meg, onnan kegyetlen Hendrixes hangzásokkal riogat, hogy az egész egy elektronikus ambient-tájképben nyugodjon le. Egyszerre improvizatív és a legapróbb részletig kiszámított, akusztikus és elektronikus, poposan slágeres és free-jazzesen elborult. Súlyos zajzene váltakozik rafinált diszkóval vagy éppen klasszikus zeneszerzők megidézésével: a Pink Freud ama dekonstruktivista korszak jellegzetes és kimagasló képviselője, amelyben minden egymás mellé helyezhető, „minden működik”. Ugyanakkor a lengyel kvartett mégsem értékteleníti el a különböző elemeket, inkább felerősíti titkos, rejtett összefüggéseiket, így adva folyamatosan új és új élményt a hallgatónak-nézőnek.

A zenekar tagjai:

Wojtek Mazolewski: basszusgitár
Adam Milwiw Baron: trombita
Tomek Duda: szaxofon
Rafak Kimcyuk: dob, ütőhangszerek

Lemezek:

Monster of Jazz, 2010
Punk Freud, 2009
Jazz Fajny Jest, 2005
Sorry Music Polska, 2003
Zawijasy, 2001

Hallgasd meg őket itt!

Freudék előtt, 19.30 –kor: Wattican Punk Ballet a Deti Picasso-tól!

További információk: http://www.a38.hu/?p=programok&id=2362, http://pinkfreud.pl

Címkék: a38 buli freud pink

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend