2011.09.30.@ 15.09

Az orosz klasszikus tánc utazó nagykövetei Magyarországon

A balett irodalom klasszikus, eddig talán legtöbb alkalommal színpadra állított darabjait, az orosz tánciskola legmagasabb színvonalú képviselőinek tolmácsolásában láthatja a hazai közönség az idei adventi időszakban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Csajkovszkij első balettja a Hattyúk tava, vagy a karácsonyi időszak nélkülözhetetlen története, a Diótörő és az örök klasszikus szerelmi történet, Prokofjev Rómeó és Júlia című darabja a Moszkvai Városi Balett táncművészeinek előadásában, eredeti jelmezekkel, komplett díszletek kulisszái között elevenednek meg Budapesten (2011. november 4-5.), Debrecenben (2011. november 7.) és Veszprémben (2011. november 8.).

A klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemei végre nem csak egy zárt elit számára elérhetőek! A Moszkvai Városi Balett a rendszerváltás óta több ezres eseménycsarnokok közönségével ismerteti meg az európai klasszika és romantika táncszínházának különleges látványvilágát világszerte. Idén ősszel, az adventi időszak előtt a magyar közönség is átélheti ezt a mesebeli élményt Budapesten, Veszpérmben és Debrecenben. Patinás értékek, örökzöld balettslágerek modern környezetben, az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészeinek előadásában.

A Moszkvai Városi Balett küldetésének egyszerű mottója: bemutatni a klasszikus táncszínház gyönyörű, nemes hagyományait a legszélesebb közönségrétegek és a fiatalok számára. A társulat az orosz tánciskolák legmagasabb igényű irányzataiból szűrte le azt az egységes, klasszikus stílust, amely saját előadásait fémjelzi, és a töretlen siker zálogát jelenti számukra a világ öt kontinensének többezres eseménycsarnokaiban – immár több mint két évtizede.

A Moszkvai Városi Balett társulatát 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus, Viktor Szmirnov-Golovanov. A vállalkozás a poszt-szovjet orosz rendszerváltás kulturális életének egyik legszebb gyümölcse: állami támogatás nélkül, teljesen magánforrásokból jött létre, és működik a mai napig. Debütálásukra 1989-ben került sor a dél-koreai fővárosban, Szöulban. Azóta az egyik legtöbbet turnézó orosz zenés színházi társulattá nőtte ki magát. Alapítása óta fellépett a többi között Belgium, Ciprus, Egyiptom, Hollandia, Hong-Kong, Írország, Izrael, Japán, Észtország, Kína, a Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Nagy-Britannia és nem utolsó sorban Oroszország nemzeti hangversenytermeiben és fesztiválszínpadain.

Legnagyobb sikereiket Nagy-Britanniában érték el, ahol az elmúlt 20 év során több mint 800 alkalommal tettek eleget a közönség meghívásának.

A Moszkvai Városi Balett előadásaira jegyek kaphatók a helyszíneken, az Interticket és a Ticketportál hálózatában, valamint a Pannon Produkció weboldalán (www.pannonprodukcio.hu).

A Moszkvai Városi Balett előadásai:

Papp László Budapest Sportaréna
2011. november 4., 19:00 (Rómeó és Júlia)
2011. november 5., 19:00 (A diótörő)

Debrecen Főnix Csarnok
2011. november 7., 19:00 (Rómeó és Júlia)

Veszprém Aréna
2011. november 8., 19:00 (Hattyúk tava)
Szombathely Savaria Aréna (A diótörő)
2011. november 9. 19.00

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend