2011.10.12.@ 15.10

A Crazy Horse Paris Budapesten

Hidrogénezett Kleopátra-fazonú parókát visel, 170 centi magas, évente 500 liter testfestéket, 720 műszempillát, 2500 pár harisnyát használ el, és 27 centi a távolság a mellbimbói között… Ki ez? Ez Párizs legelitebb erotikus kabaréjának az ideális táncosnője. A Crazy Horse 60 éve a francia főváros éjszakai életének egyik szimbóluma – most először látogat a teljes társulat Budapestre, előadásukra két este, november 10-én és 11-én kerül sor a RAM Colosseumban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Le Crazy Horse de Paris – az előkelő párizsi Arany Háromszög negyed egyik leghíresebb és legpikánsabb kabaréja 1951-ben nyitotta meg a kapuit. Alapítója, az örökifjú, álmodozó francia playboy, Alain Bernardin festőművészként indította vérmes pályáját, és kezdetektől az aktfestés foglalkoztatta. A női meztelenség igazi költészet – szólt a fiatal Bernardin ars poeticája. Nem nehéz párhuzamot találni aközött, hogyan fedezte fel a világnak a 20-as évek botrányműfaját, a kánkánt az expresszionista festőművész, Henri de Toulouse-Lautrec, és hogyan gondolta tovább ezt a hagyományt Bernardin a háború után a Crazy Horse életre hívásával. Hogy miként jutott az alapító a festővászontól a varieté-színpadig, arról nem szól a fáma, de tény, hogy a Crazy Horse 1951-es megnyitását követően még a bohém párizsi közönséget is nehéz volt meggyőzni az újszerű, erotikus műsor létjogosultságáról. Két csődközeli időszakot is túl kellett élnie az induló társulatnak, míg a nehéz indulást követően, 1953-tól végül az új mulató elérte első sikereit, és gyökeret vert a Champs Elysées mentén található szórakozóhelyek között.

A Crazy Horse show-iban mindig van valami varázslat – egyfajta olyan elképesztő lezser báj, amikor az erotika találkozik a színpadi és ábrázoló művészet eszközeivel. Olyasmi ez, amihez még a franciák is csak ennyit tudnak hozzáfűzni: „je ne sais quoi”. Az egyedi műsorok számos alkalommal különleges művész-zsenik – festők, filmrendezők, díszlet- és divattervezők, illatkreátorok – színpadi vízióit valósították már meg, így a táncosok olyan egyéniségek irányítása alatt is dolgozhattak már a Crazy Horse eddigi története során, mint Salvador Dali, David Lynch, Kylie Minogue, Paco Rabanne, Karl Lagerfeld vagy Emmanuel Ungaro.

A Crazy Horse társulat tagjai valamennyien rendkívül magas szakmai igények szerint kiválasztott, klasszikus tánctanulmányokat végzett táncosok. Ám ezen felül a táncosok megfelelnek a Crazy Horse hagyományok diktálta sajátos esztétikai elvárásoknak, és egyfajta olyan szuggesztív színpadi egyéniséggel, kisugárzással és szexepillel rendelkeznek, amelyet nehéz szavakkal kifejezni.

Az elmúlt több mint 60 év során több mint 15 millió néző láthatta a különleges erotikus elemekkel átszőtt kabaré műsorát – köztük olyan múlhatatlan hírességek, legendák és sztárok, mint Warren Beatty, Elvis Presley, Elizabeth Taylor, John F. Kennedy, Jackie Onassis, Sting, Madonna, Christina Aguilera, Sharon Stone, Kanye West, Beyoncé, Steven Spielberg, Pink, Paolo Coelho, Pedro Almodovar vagy Jean Paul Gaultier.

További információ: www.crazyhorse.hu

Crazy Horse Előadások:
2011. november 10. 19.00 és 22.00
2011. november 11. 19.00 és 22.00

Címkék: budapest előadás párizs

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend