2011.10.18.@ 14.10

Trendi hely: Lila Körte Café

Július közepén nyílt meg a belváros egyik legszebben felújított környékén, az Egyetem teret érintő Kecskeméti utcában a Lila Körte Café. A különösen csengő névvel egy igazi, 21. századi cukrászdát-kávézót alakítottak ki a hely tulajdonosai. A terek, a hangulat és a finomságok egyaránt éreztetik, hogy a Lila Körte Café az ízek, színek és formák dinamikájában hisz.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Könnyed, futurisztikus bájjal körbeölelt olasz enteriőrdesign, a lila-kék-fehér dominanciája, illetve a tágas terek határozzák meg a hangulatot. A hely kétszintes, jól osztott kisebb terekkel és változatos bútorkollekcióval rendelkezik, az emeleten pedig a magasabb asztalok és a diszkrét konnektorok bősége jelzi, hogy a Körte nemcsak a családos sütievőket, hanem azokat az egyetemista és freelancer látogatókat is várja, akik a munka örömét egy nyugodt, mégis dinamizmusra ösztönző környezetben szeretnék átélni.

A nyáron terasszal kiegészülő Lila Körte nem csupán igazi élményként ható, impulzív tereivel, tartalmas kávéival, süteményeivel, mártogatósaival és szendvicseivel fogja meg a látogatót, hanem az is megtalálja a számítását, aki egy kiadós reggelit kíván elkölteni itt, valamint azok is, akik bor vagy sör mellett intenek búcsút a napi pörgésnek.

A kávézó-cukrászda egyik nagy erénye, hogy helyben készíti szendvicskenyereit, süteményeit és persze a fagyikat, sőt még üdítőfronton is szívesen dolgozik természetes anyagokkal, így például az ice tea is frissen főzött teából, szezongyümölcsökkel készül. Nem használnak tartósítószert, mesterséges színezőanyagokat és aromákat, mint ahogyan növényi eredetű tejszínt sem.

A kávékínálat meglehetősen sokszínű, és a szenvedélyes kávéivók bizonyára örömmel értesülnek róla, hogy a Körte azon kevés helyek egyike, ahol prémium minőségű Carraro Don Cortez kávét szolgálnak fel. Az alkoholos italkínálatban a fantázianevekkel ellátott pálinkamenük szúrnak szemet: a Lila Körte olyan, kevéssé ismert ízeket is felvonultat, mint a borzag (vadbodza), a madárberkenye vagy éppen a vackor, a menü elnevezés pedig arra utal, hogy egy rendeléssel 3-5 pálinkát kóstolhatunk – mini pirítósok kíséretében.

Az ételek frissek, a sütemények, saláták kiváló minőségűek, az italválaszték nem remélten bőséges egy cukrászdához képest, a kiszolgálás kellemes, és mindehhez az árak meglepően korrektek a hely városközponti elhelyezkedése ellenére. A cukrászok értik a dolgukat, így a Lila Körte Café nemcsak miliője, de ízvilága miatt is bátran ajánlható akár a hazai süteményvilággal ismerkedő külföldiek számára is.

Honlap: http://www.lilakorte.hu/

Címkék: café hely körte lila trendi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend