2011.10.20.@ 15.10

Álomidő a Müpában!

A tíz éve páratlan sikerrel játszott, műfajában korszakalkotó Naplegenda után november 7-én, a Művészetek Palotájában lesz látható a produkció szellemi-műfaji folytatásának tekinthető Álomidő.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Álomidő a táncoló ember dicsérete. Alkotóinak álmai – vagy annak vélt emlékei – elevenednek meg egy általuk megélt, vagy megéltnek hitt világról, demonstrálva viszonyukat a tradícióhoz, a múlt titkaihoz, a jelen sokszínűségéhez. Az álomban minden megtörténhet. Az álom varázslat. Átjárót nyit az élet és a halál, a valóság és a fikció között. Az álom elfojtott vágyaink tükre. Az álom: utazás.

A folklórra támaszkodó és a mai kor elvárásainak megfelelő, látványos előadást Nikola Parov zenéjére Mihályi Gábor rendező-koreográfus állította színpadra. Az egymást nagy hangulatváltozásokkal követő táncjelenetekhez az alkotók főként a Kárpát-medence folklórjából merítettek inspirációt. Az egyes részekhez egyéni asszociációkat, gondolati-érzelmi többlettartalmakat rendeltek, és a közreműködő koreográfusok által elkészített részek a dramaturgiai ívet követve így állnak össze teljes egésszé.

Nikola Parov, a produkció zeneszerzője szerint egy színpadi mű létrehozása során az alkotóknak elengedhetetlenül tekintettel kell lenniük a közönségre. Az Álomidő lassan született, hiszen folyamatos egyeztetések követték egymást: a „közösbe” helyezett tánclépéseket és dallamokat apránként csiszolták egybe, míg aztán az egész egy lehengerlő produkcióvá állt össze, benne Herczku Ágnes egyedi hangzású énekszólóival.

Címkék: álomidő müpa

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend