2011.11.09.@ 15.11

20 éves a Quimby

Ha szereted a Quimby zenéjét, akkor ne hagyd ki jubileumi koncertjüket a Papp László Budapest Sportarénában!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A 2011-ben húsz éves Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek.
Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és – ami legalább ennyire fontos – szövegeire nem lehet nem odafigyelni.

A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia.

Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire.

Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje – a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt vagy amit akartok című előadásé, utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat -, Teátrum-fellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra.

A Quimby – mely 2009 tavaszán, ötszámos maxit adott ki (rajta az Ajjajjaj című sláger), 2009. decemberben pedig a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő (melynek egyik lemeze CD, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert DVD) – 2010. decemberében jelentette meg legújabb stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt.

Bővebb infó: www.quimby.hu, www.port.hu

Időpont: november 12. (szombat) 19:00

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Jegyár: 6.900-12.900 Ft

Címkék: buli koncert quimby

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend