2011.11.10.@ 15.11

Öko nagykövetképzés országszerte

Az országos környezetvédelmi turné célja, hogy a modern ismeretek átadásával öko nagyköveteket képezzen a jelentkező fiatalokból, akik később saját baráti körüknek is átadhatják a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén frissen megszerzett ismereteket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szeptember közepén, Hollókőn megrendezésre került a RE:Creativity workshop, melyen – 5 EU tagállamból érkező – fiatalok dolgoztak közösen a rendelkezésükre álló hulladékok újrahasznosításán, csupán előfutára volt a djuice nagyszabású és egész országra kiterjedő programsorozatának, mely azokat a lelkes fiatalok keresi, akik nem csak saját egészségükre, de a Föld öko körforgására is rendkívüli figyelmet fordítanak. A tábor során készített – a djuice által felajánlott használt mobiltelefonokból álló – mobilszobrok országos körútra indulnak és a legbevállalósabb és legkörnyezettudatosabb középiskolákban kerülnek kiállításra a djuice öko workshopok keretein belül.

A program 5 vidéki nagyvárost érint. A djuice öko nagykövetei Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc és Győr középiskoláiban vehetnek majd részt a programon. A fiatalok egy-egy ilyen öko workshop során a „Növekedés határai” témakörben vehetnek részt beszélgetéseken és játékos vetélkedőkön a GreenDoor Consulting csapatának irányításával. Az előadások során különböző forgatókönyvek szerint csoportosítják majd a Föld jövőjét, a legrosszabb verziótól kezdve a legjobbig. A levegővédelem, a hulladék újrahasznosítás, az energiahatékonyság, a víztisztaság és a helyi termékek bemutatása fontos témáit képezik az előadásoknak.

A ReDesign Group által vezetett recycle foglalkozások alkalmával a résztvevők használati tárgyakat is alkothatnak majd hulladékból. Többek között régi harisnyából készül karkötő, nylonzacskóból füzetborító és fülbevaló, gyümölcslé dobozából pedig pénztárca.

Aki tenni szeretne a környezetért, és szeretne csatlakozni a programokhoz, ide kattintva talál további információkat. A program november elején indul.

Bővebb infó: www.facebook.com/djuice.hungary

Címkék: nagykövetképzés országszerte

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend