2011.11.16.@ 15.11

Téli Fesztivál 2011: Advent Győrben

Ünnepi hangulat és felejthetetlen programok várnak az adventi időszakban! Látogass el Győrbe 2011. november 25 – december 31. között!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Győr főterén állítják fel a város óriási adventi koszorúját, karácsonyfáját és Betlehemét is. A hagyományokhoz híven, Advent valamennyi vasárnapján közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit a Széchenyi Térre.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóján, november 25-én ismét felkapcsolják a város díszkivilágítását: a belváros csodálatos, ünnepi fénybe burkolózik, a forralt bor és a sült gesztenye csalogató illata lengi be az utcákat, tereket.

Az adventi hangulathoz a gazdag kulturális programkínálat is hozzájárul. A Széchenyi téri ingyenes programok mellett számos helyszínen rendeznek színvonalas koncerteket, előadásokat, hangversenyeket.

A Csík Zenekar Presser Gáborral ad koncertet, Takács Nikolas adventi bemutatkozóján a Kodály Zoltán Általános Iskola Gyermekkórusa közreműködik, fellép Tóth Vera a Széchényi téren, Illényi Katica a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemeivel kápráztatja el az ünnepvárókat a Richter Teremben, Pitti Katalin koncertjének címe – „Az angyal énekel” – magáért beszél, de fellép még Demjén Ferenc, az Alma együttes, Dániel Balázs, Nagy Balázs, Rákász Gergely, Varnus Xavér, Bródy János és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Ha karácsony, akkor Diótörő!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei idén is színpadra állítják E.T.A. Hoffmann meséjét, de ebben az évben a Szentpétervári Állami Balett előadásában is megcsodálhatjuk a felejthetetlen történetet. A világhírű oroszországi társulat Magyarországon elsőként Győrben mutatkozik be a Diótörővel – ahogyan még senki sem látta.

Negyedszerre rendezik meg idén az Advent Győrben – Téli Fesztiválon a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, és a Magyarországi Boogie Woogie Estet is.

A győri együttesek, társulatok is kiveszik részüket az Advent Győrben – Téli Fesztiválon programjaiból. A Győri Nemzeti Színház művészei már a megnyitón ünnepi műsorral várják a látogatókat, a Szilveszteri Gálán pedig a legnépszerűbb produkciókat gyűjtik csokorba.

A Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház több előadással is bemutatkozik, míg a Győri Balett a Rózsaszínházzal lép színpadra.

A táncszínház örökbecsű sanzonjai a halhatatlan énekeseket – Maurice Chevalier, Edith Piaf, Gilbert Bècaud és Jaques Brel – idézik.

A Városi Művészeti Múzeumban adventi készülődés részesei lehetnek a legkisebbek, míg az Állatkertben és a Zichy-palotában is Mikulás, illetve Szent Miklós Napot tartanak.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is ünnepi témák köré szerveződnek a hétvégék, lesz tradicionális Paraszti Disznóvágás, aminek külön pikantériát ad a belvárosi hangulat, Szigetközi Halkülönlegességek Napja és Ünnepi Bejgli Sütés is.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2011 programjainak sora a Szilveszteri Városi Vigasságokkal zárul: koncerttel, tűzijátékkal, utcabállal köszönthetjük az Új Esztendőt.

Bővebb információ és részletes program: www.gyor.hu

Címkék: 2011 advent fesztivál győr téli

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend