Ördöglakat a Trafóban!

Ördöglakat a címe a Budapest Tánciskola új, immár hagyományosan a karácsony előtti napokban, a Trafóban bemutatásra kerülő táncelőadásának.

2011.12.15. 15:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Két tánc, amelyet a diákok alkotnak. Egy-egy társuk a koreográfus. Csak férfiak (fiúk), aztán csak nők (lányok) a színpadon. Majd a harmadik darab, amit Angelus Iván montíroz színpadra. Ördöglakat – voltaképp kibogozható…

"A Budapest Tánciskola iskolát teremtett a táncban: a kortárstánc budapesti iskoláját. Ez az előadás újabb – szórakoztató és izgalmas – kísérlet annak a közös nevezőnek a megtalálására, amely minden különbözőségük ellenére összeköti ezeket az előadásokat, ezeket az együtteseket, az innen kikerülő és ide gyakran visszatérő művészeket.

Az Ördöglakat egyértelműen a legfiatalabbak érdeklődését tükrözi, akik megtanulták, de nemigen használják darabjaikban a hagyományos tánctechnikákat. Nemhogy a klasszikus balett választékossága hiányzik darabjaikból, de a néptánc kapcsolatteremtő nyelvezete, sőt a testhasználat kifejezési lehetőségeiből kiinduló modern és késő modern tánctechnikák felhasználása is. Őket a táncszínház és a kontakt világának személyközpontúsága, a természetre, a társadalomra, az embertársra vagy a környezetre irányuló kapcsolatteremtés se vonzza.

Őket mintha már csak a test absztrakt, fizikai lehetőségeinek kutatása, feltárása, bemutatása érdekelné. Mindent a testre és a nézőre bíznak. Válogatás nélkül használják a hétköznapok, a sport, a harcművészetek, az akrobatika, a városi folklór mozgásvilágát. Gátlástalanul idéznek kortársaik műveiből. Liliomlelkű gladiátorok, mimózalelkű akrobaták." – így látja ma a készülő előadást Angelus Iván, a Budapest Tánciskola művészeti vezetője, a darab rendezője.

Időpont: 2011. december 21-22., 20.00

Helyszín: Trafó – Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41.)

Jegyek kaphatóak a Budapest Tánciskolában és a Trafóban.

Címkék: ördöglakat táncelőadás trafó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend