Vámosi Viki: “Vigyázat, hamarosan visszatérek!”

Vámosi Viki az első, nemzetközileg elismert modellgeneráció egyik zászlóvivője. A Topmodell leszek! című klasszikus tévéműsor „magyar Tyra Banks”-eként is lenyűgözött minket, és néhány éve megszavaztátok neki a Cosmo „Te vagy a legjobb!” díjat is. A vöröshajú, aranyszívű szupermodell hosszú idő óta nem öntötte ki a lelkét nekünk, ezért aztán most alaposan kifaggattuk.

2012.01.25. 09:01
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vámosi Viki: “Vigyázat, hamarosan visszatérek!”

Cosmo: Évek óta külföldön élsz. Nem hiányzik az otthoni felhajtás körötted? Címlapok, reklámok, tévéműsorok… vagy ez sosem volt igazán a te világod?

Viki: A felhajtás nem hiányzik, de szerintem azt te is szereted, amikor őszintén érdeklődnek utánad, elismernek, odafigyelnek rád, mert ez energiát ad. Azt, hogy a médiaszereplések után olyan ismert lettem, próbáltam mindig a helyén kezelni, racionálisan értékelni és töltődni belőle. Sosem váltam a rabjává, nem kerestem a sorozatos médiamegjelenéseket.

Cosmo: Akkor egy darabig nem is fogunk hallani rólad a hazai médiában?

Viki: De, a terveim között szerepel, hogy újra kicsit többet hallassak majd magamról! Már nem elsősorban mint sikeres modell, de mindenképp a divat, a wellness, az egészség világában maradva.

Cosmo: Éltél Londonban és New Yorkban is. Nálad melyik a győztes város?

Viki: Mindkettőt szeretem, mert szerintem mindkét városban óriási a kreatív potenciál es ettől nagyon izgalmas. London tisztább, szofisztikáltabb, nekem, magyarként ‘európaibb’. Amig a brit fővárosban éltem, közelebb éreztem magam a múltamhoz, a családomhoz, a gyökereimhez. Otthonosabb volt. New York sokkal zsúfoltabb, hangosabb, nyersebb és őrültebb, gyorsabban szívja el az energiád, ha nem veszed fel a város ritmusát. Itt nincs annyi zöld terület, mint Londonban, minden emberi használatra alkalmas négyzetmilliméter ki van használva; ami nem is csoda, ha belegondolunk, hogy egy Budapestnél kisebb területen több, mint 8 millióan élnek, dolgoznak. Szóval New York néha klausztrofób érzest vált ki. Ilyenkor valami olyan helyre vágyom, ahol nincsenek emberek, vagy csak olyanok, akik tiszteletben tartják a személyes teremet. Itt valahogy megedződsz: pont, ahogy Alicia Keys is utal rá az Empire State of Mind című számában: “if I can make it here I can make it anywhere”. Közben meg persze lenyűgöz a sok fantasztikus látni-, hallani-, enni- meg innivaló, energiával tölt fel ez az őrült lüktetés, a lehetőségek sokszínűsége.

Cosmo: Követed a zsenge hazai modellek karriereit?

Viki: Igen, természetesen érdekel, mi zajlik az otthoni szcénában, és ezért mindig elolvasom a külföldön is elismert és nagyon komoly karriert építő magyar modellekről szóló cikkeket. Örülök, hogy kis hazánk ennyi sikeres szépséggel képviselteti magát a nemzetközi divatporondon!

Cosmo: Kik a kedvenceid?

Viki: Palvin Barbival, ha jól emlekszem 4 éve, Budapesten találkoztam egy fotózáson, ahová begipszelt lábbal jött és persze mindenki egy emberként hüledezett, hogy milyen gyönyörű és persze, hogy tisztára ‘kis Natalia Vodianova’… Azonnal látszott, hogy külföld imádni fogja. Mihalik Enikővel személyesen még nem találkoztam, de nagyon szeretem a munkáit, nagyon ügyes és szerintem rendkívül fotogén, én előnytelen fotót még nem láttam róla. Rajzák Kinga munkái is nagyon-nagyon tetszenek!

Cosmo: Ki a kedvenc regény- és filmkaraktered és miért?

Viki: Azt hiszem, nincs olyan, hogy a legnagyobb kedvencem, de persze vannak olyan karakterek, akik valamiért megfogtak.

Cosmo: Oké, akkor menjünk sorba: ki az könyvhős, aki nagyon megfogott?

Viki: Jean-Baptiste Grenouille, Patrick Süskind Parfüm című könyvének főszereplője is ilyen. Egy nagyon különös fiatalember, akinek magának nincs semmilyen szaga és ezért a társadalom valahogy kiveti magából, de fenomenálisan érzékeny szaglóérzékkel született. Megszállottan tanulja a parfümkészítés művészetét azzal a kizárólagos életcéllal, hogy megalkossa magának a világ legfinomabb illatát, amelyet fiatal lányok bőrének illatában talál meg. Ezt felhasznalva akar szerethetővé válni, ez a megszallottsag pedig sorozatgyilkossá teszi őt.

Cosmo: Akkor most térjünk át a filmekre…

Viki: Másik kedvencem Marquise de Merteuil. Glenn Close a Veszedelmes Viszonyokban szerintem zseniálisat alakított, megformálva a gazdag, öntelt, rendkivül határozott és manipulatív markinét, aki látszólag bölcs es erkölcsös, de végül a saját érzelmi cselszövéseinek áldozata lesz. Favorit még Phoebe Buffay, a Jóbaratok sorozat Phoebe-je, mert a végletekig lelkes és optimista, aki mindenben meglátja a pozitiv, szerethető dolgokat. Kicsit ugyan naív, de őszinte, nagyon szórakoztato és hiteles.

Cosmo: És végül mondj egy kedvenc hőst a hírességek világából!

Viki: Sascha Baron Cohen, mert számtalanszor élesben megvalósitotta azt . amivel egyébkent az én agyam is eljátszogat néha: hogy vajon, egy adott helyzetben mi a létező legprovokativabb, legőrültebb dolog, amit meg lehet ‘játszani’. Természetesen nálam a néha egyébkent elég szórakoztató lehetséges verziók sosem jutnak el a kivitelezésig…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend