2012.02.05.@ 07.02

5 dolog, amit nem tudtál a világ első Cosmo-csajáról

Helen Gurley Brown álmodta meg a Cosmopolitant 47 évvel ezelőtt, New Yorkban. A konzervatív Amerikát sokként érte a polgárpukasztó, szexi és a női egyenjogúságért küzdő magazin. Bemutatjuk egy kicsit közelebbről ezt az elképesztően dögös, 89 éves sztárszerkesztőt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 dolog, amit nem tudtál a világ első Cosmo-csajáról

5 dolog, amit nem tudtál a világ első Cosmo-csajáról

5 dolog, amit nem tudtál a világ első Cosmo-csajáról

Fotó megosztása:

1. Titkárnőként indult a karrierje egy reklámcégnél, de gyorsan felfedezték szuper írói képességeit, áthelyezték a reklámszövegíró-osztályra, és a ’60-as évekre Helen lett a legjobban fizetett nő a szakmában. Azóta sem felejtette el, hogy hol is kezdte!

2. Negyven éves volt (!), amikor kiadták első regényét, a Szex és a szingli lányt. A mai napig vallja, hogy sosem késő belekezdeni bármi újba! A könyvből készült mozifilmben Natalie Wood, Tony Curtis és Henry Fonda is szerepeltek.

3. Helen emelte be a köztudatba a szingli szót (még jóval a Szex és New York előtt!), és a könyve első számú útmutatásként szolgált sok millió egyedülálló amerikai nő számára, hiszen megtanította őket, hogy hogyan lehetnek pasi nélkül is boldogok és sikeresek!

4. Élharcosa volt annak a felfogásnak, hogy egy csajszinak igenis lehet egyszerre varázslatos szerelmi élete, csodás szexuális élményei és sikere a karrierjében. Ezt a szellemiséget vitte át a magazinba is, és így született meg a Cosmo-lányok mára már világméretű tábora, akik közé te is tartozol!

5. Nemrég 30 millió dollárt adományozott több újságíró iskolának Amerikában, hogy fejleszthessék az oktatás színvonalát! Hát nem menő még így, 89 évesen is?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend