2012.02.23.@ 17.02

Segítség, megőőőrülök! 3 gyors stresszgyilkos trükk

A pasid rajtad követeli a távirányítót, a kutyád kitartóan sípol a gumicsirkéjével, anyukád a harmadik sms-t írja, hogy „Kislányom, soha nem hívsz vissza.”, még be kell fejezned egy fontos emailt, hogy holnap ne legyen káosz az irodában, és annyira jól esne egy forró zuhany. Ismerős, igaz?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Segítség, megőőőrülök! 3 gyors stresszgyilkos trükk

Ezek azok a pillanatok, amikor még a legkeményebb Cosmo-lány is a telefon után nyúl, hogy rendeljen egy triplasajtos pizzát, vagy felbontja a hétvégére vásárolt vörösbort, mert ezt másképp már nem lehet kibírni. De nem kell ám, hogy így legyen. Most megtanítunk neked néhány egyszerűen nagyszerű relax-technikát, amelyek a legbrutálisabb szitukban is a segítségedre lesznek. Tedd csak vissza szépen a pizzás szórólapját a fiókba, és figyelj…

Kezeket fel!

Vedd le a cipődet, az övedet és ha van, a szemüvegedet. Ha otthon vagy, szabadulj meg a gyilkos farmer szorításától is. Ülj egyenesen egy kényelmes széken, a teljes talpaddal a földön. A sarkaidat finoman nyomd a padlóhoz, hogy minél több energiát nyerhess a talpadon keresztül. Gyakran észre sem vesszük, de idegességünkben szinte lábújhegyen járunk, ez pedig csak mégnagyobb feszültséget okoz. Helyezd a kézfejeidet a térdeidre tenyérrel felfelé, húnyd le a szemed, és lélegezz lassan, mélyen, egészen addig, míg megnyugszol.

 

Hullám a testedben

Ezt a módszert akár vezetés közben is kipróbálhatod, de a legjobb, ha félrevonulsz egy percre egy csendes sarokba. Ülj le kényelmesen, és a lábujjaidtól kezdve a talpadon át a sípcsontodon, combodon, popsidon, hasadon, gerinceden, hátadon, válladon, karjaidon és kézfejeiden, nyak és arcizmaidon minden egyes létező izmodat feszítsd meg. Mikor elértél a fejed búbjára, indítsd el a hullámot visszafelé, és ahogy ismét a lábujjaidhoz érsz, képzeld el, ahogy az összes stressz távozik a testedből. Egy jótanács: ne a kollégák szeme láttára csináld, még azt hiszik, hogy megbuggyantál.

 

Instant Újjászületés

Emeld a jobb kezed a fejed fölé és képzeld el, hogy egy hófehér, tiszta fény árad belőle, amely minden rossztól megtisztít. Most pedig menj végig vele a testeden arra fókuszálva, hogy mindenhonnan eltünteted a negativitást: a fejedből a rossz gondolatokat, a szemedből, füledből és orrodból a kellemetlen élményeket, amiket láttál, hallottál vagy éreztél. A szádból rosszinulatú szavakat, a karjaidból mindazt a rosszat, amit kaptál, vagy adtál a nap folyamán. A felsőtestedből az egészségtelen ételek és a város füstjének hatását, a lábaidból az összes hely emlékét, ahol jártál velük, a medencédből a kellemetlen szexuális élményeket, a talpadból pedig az összes „lelki koszt”, amit összeszedtél a nap folyamán.

 

Minden nap legalább egyszer gyakorold a kedvenc lazÍtó módszeredet, és ahhoz, hogy ritkábban érezd szükségét, emlékezz rá: sokkal kevesebb stressznek lennél kitéve, ha…

–       Letennéd a cigit (vagy legalább folyamatosan csökkentenéd az adagodat)

–       Havonta legfeljebb kétszer-háromszor innál alkoholt

–       A kávét alkalmanként zöldteára cserélnéd

–       Nem gyorskaját, vagy előre csomagolt cuccokat ebédelnél

–       Olyan munkát végeznél, amit nem (csak) a pénz miatt szeretsz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend