2012.02.24.@ 07.02

7 dolog, amit tutira nem tudtál Audrey Hepburnről

A Római vakáció csodaszép királykisasszonya annak idején nem csak Oscart bűvölte el: az egész világ beleszeretett, és a mai napig számtalan filmcsillag, divattervező és filantróp példaképe. A Cosmo most bemutatja neked azt az Audrey-t, akit a Gossip Girl Blair Waldorfjának fantáziaképeiből nem ismerhettél meg.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

7 dolog, amit tutira nem tudtál Audrey Hepburnről

1. Tudtad, hogy Audrey máig leghíresebb szerepét, az Álom luxuskivitelben Holly-ját eredetileg Marilyn Monroe-nak szánták? Az eredeti novella írója, Truman Capote jó barátságban volt a szőke csillaggal, és gyakorlatilag neki írta a karaktert. A sors ironiája, hogy Monroe színészmesterség tanára lebeszélte őt, mondván: a laza erkölcsű lány szerepe nem tenne jót az imidzsének. Ma már el sem tudnánk képzelni a filmet Audrey nélkül, igaz?

2. Bár Audrey csodálatos színésznő és igazi stílusikon volt, énekesnőként nem volt a legfényesebb: a Moon River című dalt kimondottan az ő pici hangterjedelmére írták a szerzők. Amikor pedig a My Fair Lady-ben egy egész musicalen át kellett dalolnia, egy másik színésznő, Marni Nixon énekelte fel helyette a dalokat.

3. Mindenki tudja, hogy a színésznő legjobb barátja, Hubert de Givenchy tervezte az ikonikus kosztümöket Audrey filmjeihez, de azt kevesen, hogy a kis fekete ruha, amely Hepburn védjegyévé vált nem az ő kreációja volt. Coco Chanel álmodta meg a klasszikus ruhakölteményt.

4. Sokan azt hiszik, hogy Audrey egész életét diétázással töltötte – hogyan máshogy lehetne valakinek ilyen könnyed, légies alkata? Az igazság azonban az, hogy Miss Hepburn baromi szerencsés génekkel született: imádta a csokit és a tésztát, és saját bevallása szerint minden nap hódolt a szenvedélyeinek. Az Álom luxuskivitelben forgatása előtt alig három hónappal született meg a kisfia, és pár héttel a szülés után már tökéletesen passzoltak rá a terhesség előtt felpróbált jelmezek.

5. Mielőtt ismert színésznő vált volna belőle szép modellkarriert futott be, emellett balerinaként is sikereket ért el. Ha ma lenne fiatal, milyen mesés lehetne Audrey Hepburn a Fekete Hattyú főszerepében, nem igaz?

6. Audrey azon kevés hollywoodi ikonok közé tartozik, akik mertek méltósággal megöregedni: nem tette tönkre az arcát durva szépészeti beavatkozásokkal, sőt, élete utolsó tíz évében még a haját sem festette. Talán éppen ezért volt képes megtartani kislányos báját és nőies eleganciáját halála napjáig.

7. Talán hallottál róla, hogy Audrey az UNICEF jótékonysági szervezet békenagykövete volt, de tudtad, hogy nem kevesebb, mint nyolcszor utazott szegénység, betegség és katasztrófa súlytotta országokba? Amikor Szomáliában járt, azt mondta a fiának: „A pokolban jártam. Ezek után képtelen volnék a vörös szőnyegen csillogni, és drága üveges vizet inni… akárhány kisgyereket látogattam meg, mire másnap visszamentem, már nem voltak életben.” Ekkor már évek óta küzdött a rákkal, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy egy évvel halála előtt, 1992-ben újabb küldetésre induljon.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend