2012.03.04.@ 11.03

Cosmo nagyik, akiket imádunk

Most, hogy megvan a tini Carrie Bradshaw, és lassan Justin Bieber is kockahasat villant, igazán üdítő élmény azokra a szupernagyikra pillantani, akik még ma is hatással vannak a divatra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Cosmo nagyik, akiket imádunk
Katt a galériára!
6 fotó

Cosmo nagyik, akiket imádunk

1 of 6
2 of 6
4 of 6
5 of 6
6 of 6

  2 of 6
Cosmo nagyik, akiket imádunk

A M.A.C. múzsájaként már te is megismerhetted ezt a divatdiktátor tündérkeresztmamit. Iris 1992-ig dolgozott stílustanácsadóként a legnagyobbaknak, munkája még a Fehér Házig is eljuttatta: kilenc amerikai elnököt öltöztetett. 2005-re az egykori vadóc különc Amerika kedvenc divatlegendája lett, és a világ legnagyobb múzeumai látták vendégül az utazó kiállítást, amely Iris kiegészítőit, ruháit és textíliáit mutatta be. Azért az durva, ha a nagyid bátrabban öltözik nálad, nem igaz?

  4 of 6
Cosmo nagyik, akiket imádunk

Az olasz divatújságírónő az itáliai Vogue legendás szerzője, aki arról lett híres, hogy évtizedeken át egy fényes, piros, manuális írógépen pötyögte a cikkeit – még a divathét kellős közepén is! Mindezt gigantikus kalapokban, állatmintás összeállításokban és a szivárvány minden színében pompázó hajfürtökkel. Carrie Bradshaw kedvenc cipőtervezője, Manolo Blahnik egyenesen az divattörténelem utolsó élő igazi előkelőségének nevezte, mi pedig Vivienne Westwood olasz kuzinjának tartjuk őt.

  5 of 6
Cosmo nagyik, akiket imádunk

Ő listánk legfiatalabb divatnagyija. Míg a mi generációnknak Ágacska – mert hogy ezt jelenti Twiggy neve - egy cuki meselemez címét jelenti, a szüleinknek ő az igazi Kate Moss: a modell, aki mindenhol jelen volt, mindenki ismerte, és mindenki beszélt róla. A karcsú derekáról, apró termetéről, apró melleiről és kecses végtagjairól hires Twiggy a hippi-korszak divatikonja volt, színes, nyomtatott mintás ruháival és szalmaszőke hajával a virágbékét hírdette, és teszi ma is – hiszen minden fontos divateseményen jelen van, és még ma is aktívan modellkedik, leginkább kozmetikumok reklámkampányainak arcaként.

  6 of 6
Cosmo nagyik, akiket imádunk

Zelda ott lehelte ki lelkét, ahol a legjobban szeretett lenni: egy divatbemutató első sorában ülve. Az idei New York-i Divathét egyik legzajosabb eseménye az idős stílusikon hirtelen halála volt. Kaplan kisasszony ugyanis időtlen idők óta a New York-i éjszaka kedvelt és hírhedt figurája volt: ő távozott utoljára a klubokból, bárokból és a partikról, védjegye pedig az afrikai népviselet-inspirálta ruhák voltak, passzoló kalappal vagy fejkendővel, és mókás táskákkal. Amikor egy riporter megkérdezte tőle: miért öltözik ki ilyen csinosan minden alkalommal, ha kilép a házból, a néni azt felelte: “Annyi szép ruhám van, vétek lenne nem viselni. --title=Zelda

A Cosmo bemutatja nektek azokat a stílusikonokat, akik bár nem mai csirkék, de a stílusuk most is iszonyú menő.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend