A legdögösebb filmes rucik, amikre mindig vágytunk

Amikor mozizunk, a filmvászon néha egy divatbemutató kifutójává változik, és elég nehéz a sztorira koncentrálni úgy, hogy lekötik a figyelmünket az irigyelt kosztümök. Kiválasztottuk az 5 kedvencünket a filmtörténelem legszebb ruhái közül, és kiderült: a világ legszebb ruháit nem is a híres divattervezők, hanem a jelmezdizájnerek készítik! Te melyiket kapnád magadra életed randijára készülve?

2012.03.05. 09:03
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A legdögösebb filmes rucik, amikre mindig vágytunk

Vágy és vezeklés – Cecilia zöld selyemruhája

Ki viselte? Keira Knightley

Ki tervezte? Jacqueline Duran jelmeztervező

Miért imádjuk? A ruha, amelyet a lány azon az éjszakán viselt, mikor kishuga hazugsága örökre elragadta tőle szerelmét, vélhetően a legszexisebb kosztüm, ami valaha készült. A csodaszép, élénk  zöld ruha egyszerre tűnik nagyestélyinek és szexi fehérnemünek. Bár az eredeti tarab 46 000 dollárért került elárverezésre, a bevételt pedig egy kaliforniai gyermekotthon kapta meg, a ruha számtalan tervezőt ihletett meg, így nagyjából ötvenezer forintért már beszerezhet egy replikát, aki nem fél tőle, hogy bármily szép is, talán nem hoz szerencsét a szerelemben…

 

Pretty Woman – Vivienne vörös bársony ruhája

Ki viselte? Julia Roberts

Ki tervezte? Eugene Alexander jelmez- és divattervező

Miért imádjuk? Lássuk be, a Pretty Women bármelyi kösztümét elfogadnánk a ruhatárunkba, különösen mostanság, amikor a kilencvenes évek divatja újra hódít. A csokoládébarna, fehér pettyes lóversenyruha vagy a fekete csipke body, amelyben Edwarddal a zongorán szeretkezett, mind varázslatosak, de semmi sem veheti fel a versenyt a vörös bársonyruhával, amelyben Vivi először életében az Operába látogat. A ruha egy korabeli Christian Dior estélyi mintájára készült, ám a dekoltázsa jóval mélyebb, mint az eredetinek. Nem meglepő, hogy Edward végérvényesen belebolondult a lányba azon az éjszakán…

 

Elfújta a szél – Scarlett O’Hara olívazöld, függönyből készült ruhája


Ki viselte? Vivienne Leigh

Ki tervezte? Walter Plunkett jelmeztervező

Miért imádjuk? Nos ez a másik mozi, amelynek minde egyes jelmeze bevonult a történelembe: a fehér-zöld piknik ruha hatalmas szalmakalappal és a vörös nagyestélyi, amelyet Scarlett a botrányos szülinapi mulatságon viselt, csupán néhány példák erre. Mi lehetne erre jobb bizonyíték, mint a tény, hogy a Mattel cég minden egyes kosztümbe felöltöztette már Barbie-t az évek során, és borsos áron kínálta a gyűjtőknek. A zöld ruha persze nem csak egyszerűen meseszép, hanem fontos jelentéssel is bír: O’Hara kisasszony hatalmas erejének szimbóluma ez. Mikor családja otthona lángokban állt, és egy falatnyi ételre se volt pénze, a függönyből varratott magának impozáns ruhakölteményt, hogy megpróbálja elcsábítani a dús gazdag Rhet Buttlert… mondanunk sem kell, hogy sikerrel.

 

My Fair Lady – Eliza fekete-fehér ruhája a lóversenyen

Ki viselte? Audrey Hepburn

Ki tervezte? Cecile Beaton jelmeztevező

Miért imádjuk? Az Oscar-díjal kitüntetett kosztümtervező egyedi és utánozhatatlan műremeke máig inspirálja a divattervezőket, és számtalan menyasszonyi ruha készült már a híres ruhadarab mintájára. A fekete-fehér egy érintésnyi vörössel soha nem sülhet el rosszul, a hatalmas kalap pedig megkoronázza a szerelést: tökéletes összeállítás ahhoz, hogy Elisa elbűvölje a lóverseny sznob közönségét, majd egyelen, kedvenc versenylovához intézett mondattal tönkrevágja a bulit, és a padlóra küldjön néhány vén dívát: „Gyerünk már, emeld azt a lottyadt segged!”

 

Titanic – Rose vörös-fekete estélyi ruhája

Ki viselte? Kate Winslet

Ki tervezte? Deborah Scott jelmeztervező

Miért imádjuk? Ebből a ruhából több eredeti példány is létezik, közülük akad, amely múzeumban pihen, van, amelyet elárvereztek – így valaki, valahol még ma is viselheti -, egyet pedig a filmstúdió jelmeztárában őriznek. A „világ leggyakrabban lekoppintott ruhája”-ként is elhíresült szépség tervezőjét Oscar-díjhoz segítette. Rose akkor öltötte magára a vörös, fekete csipkével és gyöngyökkel ékes összeállítást, amikor a Titanic utolsó éjszakája felé hajózott, így mondhatnánk, hogy ez sem épp egy kabalaruha, de hé, elvégre a főhősnő túlélte a tragédiát!

Kimaradt a kedvenced? Írd meg nekünk, és összeállítunk egy második kört az általatok legszebbnek tartott filmkosztümökből!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend