2012.03.29.@ 07.03

Aki a legszebben fotózza a szerelmet

Szipli Tamás lett a “Nikon- Az Év Esküvői Fotósa 2012” pályázat nyertese, jövőre pedig már a zsűriben láthatjuk viszont! Éppen ezért kifaggatuk erről a csodálatos szakmáról.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Aki a legszebben fotózza a szerelmet

Aki a legszebben fotózza a szerelmet

Aki a legszebben fotózza a szerelmet

Fotó megosztása:

Mióta foglalkozol esküvői fotózással?
Elég későn, kb. 9 éve vettem a kezembe először fényképezőgépet. Addig videós munkákkal foglalkoztam, de az valahogyan soha nem tudta kielégíteni alkotói vénámat. Aztán vettem egy filmes vázat, és egy esküvőn lőttem pár kockát egy párról. A ceremónia után elkérték a képeket, és azt mondták, hogy jobbak lettek mint a hivatásos képeik. Ekkor azt gondoltam, milyen könnyű szakmai is ez, de aztán rájöttem, mennyire nehéz és összetett.

Mit szeretsz benne a legjobban?
Régen a fotózást, az újabb és újabb ötleteim megvalósítását élveztem, ma már azonban a szereplőket, a párokat szeretem benne a legjobban. Jó ott lenni életük egyik legfontosabb pillanatában!

Mi volt a legextrémebb esküvői fotózási helyszín?
Fotóztam már sivatagban, vagy háromnapos Indai esküvőt Dubaiban. Régebben imádtam a különleges helyszíneket, a formákat és színeket. Ma azonban már érzelmeket és szép fényeket szeretnék látni a a képeimen.

Melyik a kedvenc részed az esküvőkön?
Gyakorlatilag minden részét szeretem, de legjobban talán a bulit várom. Egyrészt, mert a táskámmal együtt ilyenkor leteszem a feszültséget is, ami minden egyes esküvőn elkísér. Stressz nélkül nem nem is tudnék ilyen szuper képeket készíteni. A bulit azért is szeretem annyira, mert ott már fesztelen és laza a hangulat.

Nagyjából hány kép készül el egy esküvő alkalmával?
Egyedül dolgozom, ennek ellenére renget kockával érek haza. Minimum 3000 készül, de vannak még ettől is extrémebb esetek! Kevesebbel is meg lehetne oldani, de nem szeretném ha kimaradna egy fontos pillanat. Otthon gondosan átválogatom őket, és körülbelül 20%-ra csökkentem az átadásra kerülő képek számát.

A leendő menyasszonyoknak milyen tippjeid vannak, ha tökéletes képeket szeretnének az esküvőjükről?
Ó, rengeteg van! Ami a legfontosabb, hogy izgulják és görcsöljék végig a készülődést a nagy napig, bosszankodják ki magukat mindenen. De az esküvőn már ne bosszakodjanak, ha valami nem úgy alakult, ahogy eltervezték. Érezzék magukat úgy, ahogyan már az oviban megálmodták, amikor menyasszonynak öltözve beleszerettek Pókemberbe, és a legfontosabb a pörgős szoknya és a kopogós cipő volt. Ne hagyjanak beleszólást senki részéről, értessék meg a szülőkkel, hogy ez az ő napjuk lesz.
Fotográfus szemmel az a legfontosabb, hogy felszabadult párokat fotózhassunk, akik meg merik mutatni az érzéseiket. A jó képek mindig a közös munka eredménye, amit a pároknak is akarniuk kell, maguktól nem fognak megszületni.

Mi volt a legviccesebb pillanat, ami munka közben megtörtént veled?
Volt, hogy az úgynevezett “bolond menyasszony”, aki egy rongyokba öltözött barátja volt a párnak felkapott, és körbetáncolt velem az eléggé ellazult násznép között, miközben agyonrúzsozott szájjával próbált össze-vissza csókolgatni! Természetesen 2db gép lógott eközben a vállaimon. Hozzátartozik, hogy a landolásunk sem volt zökkenőmentes, de szerencsére itt vagyok.

Cosmo-info: Szipli Tamás 3 éve teljes jogú tagja a Pillana(r)tnak, ami Magyarország vezető esküvői fotósait fogja össze.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend