2012.06.21.@ 08.06

Macsó lecsó Cosmo-csavarral

A pasid lehet azt hiszi, hogy az anyukája készíti a legjobb lecsót, de most mutatunk neked egy extramacsó, húsos változatot! Persze ha vegák vagytok, akkor is tudunk néhány izgi trükköt, figyelj!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Macsó lecsó Cosmo-csavarral

Ne ijedj meg, ez a főzés szinte nem is „főzés”! Kezdők is nyugodtan belevághatnak! Az első lépés a legjobb: hívd fel a barátnődet, hogy shoppingolni mentek. Miután ebbe szó nélkül beleegyezett, támadd meg a legközelebbi piacot és nyugtasd meg, hogy ő is jól fog szórakozni!

 

Amire szükséged van (2 személyre):

2 db vöröshagyma

3 db paradicsom

5 db paprika

Só, bors, pirospaprika, olaj

 

Ha nem vagytok vegák, akkor vegyél még:

15 dkg füstölt szalonnát

20 dkg paraszt kolbászt

Legjobb teflonos serpenyőben csinálni, de egy sima lábas is megteszi, ha nincs más kéznél.

Na lássuk, mitől csorog ma a pasid nyála:

1. Pucold meg a hagymát, és vágd fel apró kockákra. Ujjadra vigyázz! Ha sirdogálsz picit, nem baj, egy füst alatt lerendezted a stressz-mentesítést is!

2. Mosd meg a paprikát és a paradicsomot, majd darabold fel. A szalonnára és a kolbászra is ez a sors vár.

3. Ha a vegetáriánus variációt csinálod, akkor pirítsd meg a hagymát az olajon (ne tocsogjon benne) vedd le a tűzről és szórj rá annyi piros paprikát, hogy szép színe legyen, majd jöhet egy csipet bors és só.

4. Erre mehet a paradicsom és a paprika, majd fedő alatt lehet fonnyasztani. Figyelj rá, hogy időnként megkeverd, oda ne égjen! Ha nagyon szottyos, dobj rá pár deci vizet és vedd le a fedőt, hadd párologjon. De mivel a paradicsom és a paprika levet ereszt, erre nem lesz szükséged általában.

5. Ha nem vagytok vegák, akkor a szalonna és a kolbász mehet a megpirított hagymára és úgy még piríthatod egy kicsit. Ne szenesre! Majd térj vissza az ötödik ponthoz, és folytasd a főzést.

6. Ha kedved tartja, üss rá két tojást és alaposan, sülésig kevergesd, vagy főzhetsz hozzá rizst is!

7. A bátrak ehetik friss fehér kenyérrel, aki pedig diétázik… hát az most tegyen kivételt!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend