Hamarosan szakácskönyvet ír Steiner Kristóf?

A Cosmo-olvasóknak nem kell bemutatni Kristófot, hiszen a magazinban és a weboldalon is rendszeresen találkozhatsz az írásaival. Most legújabb könyvéről, a Hajónaplókról faggattuk ki, és arra is kíváncsiak voltunk, mikor ír végre szakácskönyvet!

2012.06.22. 11:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hamarosan szakácskönyvet ír Steiner Kristóf?

Mesélj az új könyvedről, a Hajónaplókról. Miről szól pontosan és kiknek ajánlod?
Másfél évvel ezelőtt volt egy komoly kapcsolati krízisünk a kedvesemmel. Amikor kiköltöztem Londonba, a párom úgy döntött, nem jön utánam. Igyekeztem kialakítani az új életemet, és összebútoroztam a legjobb barátnőmmel. (Ami persze túlzás, mert bútorunk nem volt.) Egyikünk se volt anyagilag nagyon eleresztve, ezért az interneten kerestünk mások számára feleslegessé vált kistévét. Itt találtam rá egy hölgy apróhirdetésére, aki dél-tengeri hajóútra keresett úti társat. Nekem több se kellett: pár héttel később már indultam is a nagy utaztásra ezzel a vadidegen nővel, akivel nagyon hamar egymásra találtunk. Kiderült, nem véletlen, hogy együtt kellett lennünk abban a hajókabinban és beszélgetések, kalandok során feldolgozni mindazt, ami velünk történt. Az ő szíve is öszetört… és ő is szereti művészi szintre emelni az evést. Körbekóstoltuk Európát és közben átsegítettük egymást életünk legrázósabb tengeri és lelki viharain.

 

Mennyiben más a Hajónaplók, mint az előző két könyved? Van esetleg kedvenced a három közül?
Ez a könyvem sokkal ‘lazább’, mint az előzőek. Ha emlékszel a régi pöttyös könyvekre, akkor érted, mire gondolok… ez műfaját tekintve egy “lányegény”-be csomagolt spirituális és kulináris utazás. Minden “gyermekemet” egyformán szeretem!

Ha egy frappáns mondattal kellene jellemezni a Hajónaplókat, akkor mi lenne az?
Esze Dóra barátném mondatával írnám le: “Steiner Kristóf Hajónaplók című kötete és Liz Gilbert Ízek, imák, szerelmek regénye egyszer összeakadt valami koktélpartin, e-mail címet cseréltek, és azóta rendszeresen leveleznek.” Amikor a kiadóhoz került a kéziratom,
viccből “Eat Pray Gay”-nek neveztem a fülszöveg-javaslaton, és ez végül rajta is maradt. A legviccesebb pedig az, hogy nem is olvastam Liz Gilbert kötetét. De most, hogy tudom “lélektársak” vagyunk, mindenképpen pótolom idén nyáron.

(Kép: Steiner Kristóf Facebook)

A “Tíz perc kavarás” sorozat rendkívül népszerű a Cosmo-lányok körében, és hihetetlenül élvezetesen írod le a kaják elkészítését. Nem gondolkodtál még azon, hogy szakácskönyvet írj?
Nagyon sokan “követelik”, hogy szakácskönyvet írjak, és egyre inkább érik bennem az elhatározés. Mi vegánok vagyunk, tehát nemcsak húst, hanem tejterméket és tojást sem eszünk, de aki nálunk vacsorázik, észre sem veszi, hogy nincs hús az ételben, olyan színesen-ízesen és változatosan fözünk. A 10 Perc Kavarás is erről szól: célja, hogy a párommal mindenkivel megismertessük azokat a végtelenül egyszerű és nagyon finom ételeket, amiket mi kotyvasztunk. Mindezek tükrében könnyen elképzelhető, hogy legközelebb “mesélő” szakácskönyvvel fogok előállni, amelyben minden recepthez kötődik majd egy mókás, vagy elgondolkodtató történet.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend