2012.11.16.@ 11.11

Készülj az év leggrandiózusabb koncertjére

Havasi Balázs nevét az egész világon jól ismerik: rendszeresen fellép Kínában, Dubajban, és tartott már koncertet az olasz Vogue munkatársainak is. Mivel hamarosan itthon is nagy show-t mutat be, elcsíptük őt egy kis beszélgetésre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Készülj az év leggrandiózusabb koncertjére

Cosmo.hu: Mivel a koncertelőadásai legendásan monumentálisak, és lenyűgözőek, biztosan nagy meglepetésekkel készül a decemberi fellépésre is. Mire számítson az, aki már előrendelte a jegyét?

Havasi Balázs: A Budapest Sportaréna Magyarország legnagyobb fedett koncertterme. Aki volt már ott teltházas, 12.000 férőhelyesre berendezett előadáson, az tudja, hogy különleges, semmivel nem összehasonlítható az érzés. A kedvenc szimfonikus tételeink, mint a Storm, az Infinity vagy a Lacrimosa előadásához mindig is egy ilyen környezetről álmodtam, hiszen a hatalmas tér és a közönség találkozása rendhagyó energiákat szülhet majd. Emellett persze érdekel az is, hogy hogyan lehet megteremteni az intimitást a monumentális térben. Ezért lesznek a koncerten egészen személyes pillanatok is, amikor kizárólag a szóló zongoráé a főszerep. A rendezésért ezúttal Brian Burke, a Las Vegas-i Céline Dion-show rendezője, míg a látványért Gilles Papain francia látványtervező felel majd, azt gondolom az ő nevük is egyfajta garancia. Talán nem árulok el vele titkot, hogy a jegyek gyakorlatilag majdnem elkeltek, ezért a különleges atmoszféra már biztosítva van, mi előadók pedig alig várjuk, hogy színpadra állhassunk.

Cosmo.hu: Világszerte népszerűsíted a komolyzenét, nagyszabású rendezvényeken lépsz fel, és még a TED Global konferencián is tartottál már előadást, magyarok közül elsőként. Úgy tűnik, hogy sok-sok álmodat megvalósítottad, de mire vagy mégis a legbüszkébb, és miért?

Havasi Balázs: Olyan típusú ember vagyok, akit száz százalékosan mindig az köt le, amivel éppen foglalkozik. Ezért jelen pillanatban arra vagyok a legbüszkébb, hogy zongoraművészként és zeneszerzőként (anélkül hogy kompromisszumokat kellett volna kötnöm a zenémben, és anélkül hogy “celebbé” kellett volna váljak) sikerül megtölteni a Budapest Sportarénát. Ezt természetesen elsősorban a magyar közönségnek köszönhetem, akik pontosan tudják és érzik, hogy kik azok, akik tisztelettel és alázattal közelítve tényleg létre szeretnének hozni valami igazán pozitív dolgot.

Cosmo.hu: Itthon legtöbben a The Unbending Trees kapcsán ismernek téged. Zenéltek még együtt Hajós Kristóffal, terveztek új dalokat, koncerteket?

Havasi Balázs: Az elmúlt öt évben 4 különböző zenei projekt kifejlesztésében vettem részt, melyek az Aréna koncert gerincét is adják. Az első produkció, amely valóban kiváló külföldi (elsősorban angol) kritikákat kapott, a The Unbending Trees zenekar volt. Ezután azonban talán sikerült felkelteni a közönség figyelmét is a barátommal, Endivel közös Drum and Piano, a minden idők egyik legnagyobb magyar művésze előtt tisztelgő Munkácsy Ecset és Zongora, vagy a világzenei elemeket ötvöző Symphonic produkció által is. Pont ez a zenei sokszínűség az, ami véleményem szerint a közelgő Aréna koncert egyik legnagyobb ereje lehet.

Cosmo.hu: Hol (és ha meg lehet kérdezni) kivel töltöd majd a karácsonyt?

Havasi Balázs: Családom körében Magyarországon, ehhez bármennyit utazom is év közben mindig ragaszkodom.

A show december 9-én, a Budapest Sportarénában kerül bemutatásra.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend